ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Μόνο με PCR τεστ η είσοδος στην Ελλάδα από όλες τις χώρες Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και των κρουσμάτων της μετάλλαξης Ομικρον.

Ποιοι εξαιρούνται από το μέτρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας  Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας του κορονοϊού, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR), το οποίο θα έχει γίνει 48 ώρες πριν από την πτήση. Το μέτρο αφορά και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους πολίτες. Εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν σε άλλη χώρα για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει ότι μέχρι την Τετάρτη είχαν καταγραφεί 3.437 κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον στη Δανία, 4.713 στη Βρετανία και περισσότερα από 1.200 στη Νορβηγία. 

Ωστόσο, το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο στις περισσότερες χώρες τις ΕΕ, όπου έχουν ληφθεί και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα από την Ελλάδα (εδώ). Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 το πρωί. ECDC: Η Ομικρον θα κυριαρχήσει σύντομα Η μετάλλαξη Oμικρον του κορονοϊού πιθανότατα θα είναι κυρίαρχη στις αρχές του 2022, αναφέρει το ECDC, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η παραλλαγή Δέλτα παραμένει η πιο διαδεδομένη. «Ως εκ τούτου, αξιολογούμε την πιθανότητα περαιτέρω εξάπλωσης της παραλλαγής Ομικρον στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΕ/ΕΟΧ) ως πολύ υψηλή» σημειώνει η έκθεση του ECDC.

 Η εμφάνιση της παραλλαγής ανησυχίας Ομικρον εγείρει σοβαρές ανησυχίες λόγω των προκαταρκτικών αναφορών για σημαντικό πλεονέκτημα ανάπτυξης και πιθανή ανοσολογική διαφυγή σε σύγκριση με την παραλλαγή Δέλτα. Τα δεδομένα σε αυτή τη φάση είναι πολύ περιορισμένα για να αξιολογηθεί η σοβαρότητα της νόσου που προκαλείται από την Ομικρον. Ωστόσο, ακόμα κι αν η σοβαρότητα της νόσου που προκαλείται από την εν λόγω μετάλλαξη είναι ίση ή χαμηλότερη από τη σοβαρότητα της Δέλτα, η αυξημένη μεταδοτικότητα και η επακόλουθη εκθετική αύξηση των περιπτώσεων θα αντισταθμίσουν γρήγορα τα τυχόν οφέλη μιας πιθανόν μειωμένης σοβαρότητας. Ως εκ τούτου, θεωρείται πολύ πιθανό ότι η Ομικρον θα προκαλέσει πρόσθετες νοσηλείες και θανάτους, επιπλέον αυτών που αναμένονταν ήδη σε προηγούμενες προβλέψεις που λαμβάνουν υπόψη μόνο τη Δέλτα. Protagon.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget