ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όλες οι εξελίξεις και τα πρώτα αποτελέσματα στο live blog του Newsbomb.gr


 Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έφτασε η μεγάλη ημέρα για το Κίνημα Αλλαγής - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για την ψηφοφορία, τα πρώτα αποτελέσματα και την αποτίμηση των εκλογών στο live blog του Newsbomb.gr - Ψήφισαν Ανδρουλάκης - Παπανδρέου

Σήmερα, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, με τις 270.000 - που ψήφισαν στον πρώτο γύρο - να καλούνται να προσέλθουν προκειμένου να εκλέγξουν τη νέα ηγεσία.

Οι υποψήφιοι για τον δεύτερο γύρο ως γνωστόν είναι με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθοι:

α)Ανδρουλάκης Νίκος

β)Παπανδρέου Γιώργος

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΠΑ, 840 κάλπες στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για 818 εκλογικά κέντρα σ΄όλη την Ελλάδα, σε καποδιστριακούς δήμους και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Στις πρωτεύουσες νομών και σε άλλες πολυπληθείς πόλεις είναι φυσικό τα εκλογικά κέντρα να είναι περισσότερα. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν αρκετά περισσότερα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Ακόμη 22 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν για τους Αποδήμους σε 11 χώρες σε όλο το κόσμο με τα περισσότερα στη Γερμανία.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα εκλογικά κέντρα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Αποτελέσματα: Μάθετε πρώτοι ποιος θα είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Κυριακής

Από νωρίς το πρωί στα εκλογικά κέντρα του ΚΙΝΑΛ οι ρεπόρτερ του Newsbomb.gr θα σας μεταφέρουν τον παλμό των ψηφοφόρων με βίντεο, εικόνες και ζωντανές συνδέσεις. Ταυτόχρονα οι αρθρογράφοι και οι πολιτικοί συντάκτες του site θα αναλύουν όλες τις προγνώσεις και θα μεταδίδουν τις εκτιμήσεις των δυο στρατηγείων του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου.

Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες το Newsbomb.gr θα σας μεταφέρει τα αποτελέσματα σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, στους μεγάλους Νομούς, αλλά και τα επίσημα αποτελέσματα στην Επικράτεια σε πραγματικό χρόνο.

17:22
Χρήστος Γιαννούλης

Έχουν ψηφίσει ως τώρα 175.501

Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον Β' γύρο του 2017.

Εξετάζεται παράταση της διαδικασίας σύμφωνα με πληροφορίες.

Εφόσον αποφασιστεί, θα ανακοινωθεί επίσημα.

16:50
Χρήστος Γιαννούλης

Αυξημένη η συμμετοχή και σήμερα

Λίγο μετά τις 16:20 το μεσημέρι, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ έχουν προσέλθει 165.274 ψηφοφόροι.

16:14
Χρήστος Γιαννούλης

Ομαλά κυλά η εκλογική διαδικασία σε όλη την Ελλάδα

Ο β' γύρος των εκλογών του ΚΙΝΑΛ εξελίσσεται ομαλά και το βράδυ της Κυριακής γύρω στις 8 θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Προς το παρόν έχουν προσέλθει στις κάλπες περισσότεροι από 150.000 πολίτες και η συμμετοχή αναμένεται να αυξηθεί μέχρι τις 7 που κλείνουν οι κάλπες.

15:54
Νεφέλη Σκαρλίδου

Εντωμεταξύ στο Twitter γίνεται... γλέντι

15:32
Νεφέλη Σκαρλίδου

Λοβέρδος: Πιστός και μάχιμος στρατιώτης

15:16
Νεφέλη Σκαρλίδου

Ας θυμηθούμε τα προεκλογικά σποτ των δύο υποψηφίων

Το σποτ του Νίκου Ανδρουλάκη

και το σποτ του Γιώργου Παπανδρέου

14:26
Νεφέλη Σκαρλίδου

Μέχρι τις 2 το μεσημερι είχαν ψηφίσει 132.000 πολίτες

Η ψηφοφορία του Β΄ γύρου για την εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής εξελίσσεται κανονικά, με ελάχιστα και μεμονωμένα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές. Ικανοποιητική θεωρείται η προσέλευση και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΔΕΚΑΠ, την αρμόδια επιτροπή για τίς εσωκομματικές εκλογές, μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου 132.000.

Οι διαδικασίες είναι πιο γρήγορες, καθώς οι υποψήφιοι είναι δύο, δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ.

Οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν στις 7 το βράδυ και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου 1,5 ώρα μετά το τελος της ψηφοφορίας.

14:21
Νεφέλη Σκαρλίδου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η ψηφοφορία στη Δυτική Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ στα εκλογικά τμήματα της Δυτικής Ελλάδας.

Στο νομό Αχαΐας η ψηφοφορία διεξάγεται σε 23 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κινήματος Γιώργο Αθανασόπουλο, η προσέλευση των μελών είναι ικανοποιητική και εκτιμάται ότι μέχρι και τη μια μετά το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου το 40% όσων είχαν προσέλθει και στον α΄ γύρο.

Στο Νομό Ηλείας η ψηφοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα στα 12 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Διονύση Γιατρά η συμμετοχή είναι ικανοποιητική.

Στην Αιτωλοακαρνανία η κακοκαιρία που πλήττει τον νομό έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Γιώργο Ζήσιμο, αρκετά προβλήματα που αφορούν κυρίως την αδυναμία πρόσβασης των ψηφοφόρων στα 22 εκλογικά τμήματα που διεξάγεται η ψηφοφορία.

13:44
Νεφέλη Σκαρλίδου

Ώρα με την ώρα αυξάνεται η συμμετοχή

122.000 πολίτες έχουν ήδη ρίξει την ψήφο τους στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ

13:21
Νεφέλη Σκαρλίδου

Ομαλά κυλά η εκλογική διαδικασία στη Ζάκυνθο

Στις κάλπες προσήλθαν από νωρίς σήμερα το πρωί οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέου προέδρου της παράταξης. Στη Ζάκυνθο, έχουν στηθεί τρεις κάλπες, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, στο πρώην Δημαρχείο Λαγανά και στο πρώην Δημαρχείο Αλυκών.

Παρά τον άστατο καιρό και τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στο νησί, η συμμετοχή είναι ικανοποιητική.

Την περασμένη Κυριακή για τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν στη Ζάκυνθο συνολικά 975 άτομα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να παίρνει 479 ψήφους και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

13:01
Νεφέλη Σκαρλίδου

Σχεδόν 105.000 πολίτες έχουν συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

12:41
Νεφέλη Σκαρλίδου

Χρηστίδης: Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα με ελπίδα και δυναμική

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Της παράταξης, η οποία έδινε φωνή πάντα στους μη προνομιούχους και σήμερα είναι εδώ, για να δώσει ξανά φωνή, στους μη προνομιούχους Έλληνες του 2021. Με πρωταγωνιστές τους καθημερινούς ανθρώπους, όλους εκείνους, οι οποίοι ασφυκτιούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα. Μια σελίδα με ελπίδα και δυναμική. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε και να εγγυηθούμε αυτό το οποίο θέλουν οι προοδευτικοί και Δημοκράτες Έλληνες», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης.

12:23
Νεφέλη Σκαρλίδου

Κοσμοσυρροή στις κάλπες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι τις 12 το πρωί έχουν προσέλθει στα εκλογικά κέντρα πάνω από 85.000 πολίτες. Η συμμετοχή αναμένεται μεγαλύτερη από την πρώτη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εκλογική διαδικασία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης την ώρα που ρίχνει την ψήφο του.
12:11
Νεφέλη Σκαρλίδου

Παπανδρέου: «Ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή»

11:55
Νεφέλη Σκαρλίδου

Οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη έξω από το εκλογικό κέντρο

«Ζητώ καθαρή εντολή και μεγάλη συμμετοχή», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

11:42
Νεφέλη Σκαρλίδου

Έχουν ψηφίσει ήδη 75.000 ψηφοφόροι

11:39
Νεφέλη Σκαρλίδου

Ο αγώνας συνεχίζεται δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

11:24
Νεφέλη Σκαρλίδου

Στο εκλογικό Τμήμα που λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 10 προσήλθε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

11:22
Νεφέλη Σκαρλίδου

Στο εκλογικό κέντρο Περιστερίου ο Νίκος Ανδρουλάκης

10:52
Νεφέλη Σκαρλίδου

Όπως μεταδίδει η ρεπόρτερ του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη, σήμερα, αναμένεται να ψηφίσουν 30% λιγότεροι.

Ωστόσο, σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε την τάση.

10:49
Νεφέλη Σκαρλίδου

Πάντως, σήμερα η διαδικασία θα είναι πιο γρήγορη, καθώς οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ, ενώ οι σταυροί επιλογής θα είναι μόνο δύο.

10:46
Νεφέλη Σκαρλίδου

Αυξάνεται όσο περνά η ώρα η κίνηση στα εκλογικά κέντρα του ΚΙΝΑΛ.

10:32
Νεφέλη Σκαρλίδου

Και χιούμορ πριν ρίξουν την ψήφο...

Δεν έλειψε και το χιούμορ πριν την ψήφο, με τον κύριο να λέει στη δημοσιογράφο του Newsbomb.gr, Ευδοκία Μύτιλη πως «εμείς οι γέροι ψηφίζουμε ανανέωση».

10:18
Νεφέλη Σκαρλίδου

Οι πρώτες εικόνες από το εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι

Αισθητά λιγότερος ο κόσμος που προσέρχεται από το πρωί στις κάλπες.

Η εικόνα στο εκλογικό Κέντρο στο Περιστέρι λίγο μετά τις 10.

10:09
Νεφέλη Σκαρλίδου

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου

Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής έδειξαν μια σαφή τάση του εκλογικού σώματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκοψε πρώτος το νήμα με άνεση και διαφορά 8,91% (23.697 ψήφους) έναντι του δεύτερου Γ. Παπανδρέου

Ο Ν. Ανδρουλάκης κατέγραψε ποσοστό 36,88% (99.120 ψήφους).
Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκέντρωσε 27,97% (75.183 ψήφους).
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ποσοστό 25,98% (69.827).
Ο Παύλος Χρηστίδης 3,25% (8.733)
Ο Παύλος Γερουλάνος 2,99% (8.027)
Ο Χάρης Καστανίδης 2,94% (7.908)

Συνολικά, ψήφισαν 270.706 μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ, ενώ έγκυρα ήταν 268.798 ψηφοδέλτια.    newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget