ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι πάνε ταμείο σήμερα, ποιοι θα δουν άδειους λογαριασμούς
Πληρώνεται σήμερα το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ στους λογαριασμούς 634.027 συνταξιούχων. Περίπου 200.000 συνταξιούχοι πάντως - από αυτούς που υπολόγιζαν ότι θα το πάρουν - μένουν εκτός.
Πληρώνεται σήμερα το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ στους λογαριασμούς 634.027 συνταξιούχων ενώ η αρχική ανακοίνωση έκανε λόγο για 800.000 δικαιούχους τουλάχιστον. Τελικά αυτοί που παίρνουν κοινωνικό μέρισμα 250 ευρώ είναι λιγότεροι.

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται ανά δικαιούχο που πληροί τα κριτήρια στο ποσό των 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογούμενου, σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε όσους το Νοέμβριο του 2021 έλαβαν:

α) οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,

β) προσυνταξιοδοτική παροχή,


γ) αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Όπως φαίνεται, περίπου στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και τους ανασφάλιστους που λαμβάνουν επίδομα 360 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ εξαντλήθηκε το φετινό κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ.

Λόγω των αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων που ετέθησαν ως προς την καταβολή της έκτακτης παροχής των 250 ευρώ (έως 600 ευρώ σύνταξη το μήνα και 14.400 ευρώ οικογενειακό εισόδημα), ουσιαστικά αποκλειστήκαν από το μέρισμα όλοι οι συνταξιούχοι μισθωτοί (ΙΚΑ) λόγω της… επικουρικής σύνταξης που δικαιούνται (μέσα επίπεδα 194 ευρώ και κοντά στα 100 ευρώ κατ’ ελάχιστον).

Έτσι, ακόμη και με 500 ευρώ κύρια σύνταξη (ΙΚΑ), ένα ποσό που πρέπει να θεωρείται η βάση του ΕΦΚΑ -καθώς τα 384 ευρώ αποτελούν την εθνική σύνταξη με 20 έτη ασφάλισης-, ο συνταξιούχος αποκλείεται εάν λαμβάνει και την ελάχιστη επικουρική σύνταξη. (Σ.σ.: Η επικουρική αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ δεν λαμβάνουν αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες).

Από την κατανομή των έκτακτης ενίσχυσης των 250 ευρώ προκύπτει ότι η κυβέρνηση καλλιέργησε υπερβολικές φιλοδοξίες (σ.σ. για πάνω από 800.000 λήπτες), αλλά τόσο ο αριθμός των δικαιούχων όσο και το τελικό ποσό που θα διατεθεί υπολείπονται των…. παχυλών εξαγγελιών. Οι 634.027 χαμηλοσυνταξιούχοι θα μοιραστούν τελικά λιγότερα από 160 εκ. ευρώ (για την ακρίβεια θα λάβουν το ποσό των 159,8 εκ. ευρώ).


I EIDISEIS

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget