ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Η ανακύκλωση επεκτείνεται στην Καλλιθέα

Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης οικιακών απορριμμάτων και στην περιοχή της Καλλιθέας του Δήμου Κατερίνης, με την τοποθέτηση των ειδικών (μπλε) κάδων. Σήμερα το πρωί, παραδόθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας 22 μπλε κάδοι, κατάλληλοι για την εξυπηρέτηση των αναγκών ανακύκλωσης των νοικοκυριών της περιοχής.

«Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου, ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της Καλλιθέας και από σήμερα τους παρέχουμε αυτήν τη δυνατότητα», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί την περιοχή.

Η επέκταση της ανακύκλωσης οικιακών απορριμμάτων γίνεται με βάση τον επανασχεδιασμό του προγράμματος και τη σταδιακή απόσυρση των μπλε κάδων από βιοτεχνίες και εμπορικές επιχειρήσεις εκτός αστικού ιστού Κατερίνης. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Γραμματικόπουλος, ο Δήμος ακολουθώντας τη νομοθεσία αποσύρει τους μπλε κάδους από επιχειρήσεις εκτός αστικού ιστού και τους μεταφέρει σε άλλες περιοχές της πόλης και των κοινοτήτων, καθώς πλέον έχει την ευθύνη για την αποκομιδή μόνο των οικιακών ανακυκλώσιμων υλικών. Όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος, η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από βιοτεχνικούς, βιομηχανικούς και εμπορικούς χώρους είναι εφικτή πλέον μόνο κατόπιν συμφωνίας των επιχειρηματιών με εταιρεία ανακύκλωσης και γίνεται χωρίς επιπλέον δαπάνη.

Παράλληλα, η υπηρεσία Καθαριότητας επανακαθόρισε τα σημεία τοποθέτησης μπλε κάδων στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης. Με το νέο σχεδιασμό, απομακρύνθηκαν οι μπλε κάδοι από σημεία της πλατείας Ελευθερίας και τοποθετήθηκαν στην αρχή και το τέλος του πεζοδρόμου, καθώς και σε εισόδους των κάθετων οδών του. Η αλλαγή των σημείων κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να διευκολύνεται η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τα συνεργεία του Δήμου, χωρίς να διαταράσσεται η αγορά, διευκρίνισε ο κ. Γραμματικόπουλος, τονίζοντας πως για την επιτυχία του προγράμματος απαραίτητη είναι η συνεργασία των δημοτών.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους που εργάζονται στην καθαριότητα για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να διατηρηθεί καθαρή η πόλη, το Τοπικό Συμβούλιο Καλλιθέας και τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Κήπου. Επίσης, τους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Στάθη Κεραμιδιώτη και Κοινοτήτων Γιώργο Κυριακίδη, για την άριστη συνεργασία.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget