ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πιερία: Ο Βασίλης Νουλέζας δικηγόρος των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» (βίντεο)
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Βασίλης Νουλέζας.

«Υπάρχει ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος που ενεργοποιείται, και αναφέρει ότι επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων η προστασία του Συντάγματος όταν αυτό καταλύεται. Υπάρχει συνεχής αντισυνταγματική δράση, τα νομοθετήματα για την αναχαίτηση της πανδημίας. Το Σύνταγμα είναι ο θεμελιώδης χάρτης που δεν μπορεί να παραβιάζεται. Στην Ελλάδα υπάρχει το ΣτΕ που εκδίδει αντιφατικές αποφάσεις και κατά τη γνώμη μου απαράδεκτες. Αυτοί οι πολίτες θεωρούν ότι συντρέχουν λόγος να ενεργοποιηθεί το άρθρο 120. Αντιτίθεμαι σθεναρά σε οποιαδήποτε πράξη βίας. Όσο ακραία είναι η συμπεριφορά των κατηγορουμένων, άλλο τόσο είναι βίαιο όταν ένα παιδί που δεν μπορεί να έχει το διαγνωστικό τεστ να μένει εκτός του δημόσιου σχολείου» είπε ο κ. Νουλέζας.


Σύμφωνα με τον ίδιο «το Σύνταγμα και η συγκεκριμένη διάταξη, εγγυάται ένα ελάχιστο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά και έχει καταλυθεί το Σύνταγμα. Άνθρωποι που σκέφτονται ότι το Σύνταγμα δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή, είναι πολλοί στην Ελλάδα».

«Ο εμβολιασμός χρειάζεται ρητή συγκατάθεση, τηρουμένων των συνταγματικών εγγυήσεων. Έχετε όλοι συνταχθεί με την κυβέρνηση. Το μόνο που κάνει είναι να θεσπίζει δρακόντεια μέτρα και να βάζει πρόστιμα στους πολίτες, να τους οδηγεί σε περιθωριοποίηση» σημείωσε ο κ. Νουλέζας, κλείνοντας.

Τι δηλώνουν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, o αυτοαποκαλούμενος συνταγματάρχης των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», υποστηρίζει πως γνωρίζει τους πρωταγωνιστές του περιστατικού στην Πιερία. «Ανταλλάσσουμε απόψεις με όλο τον κόσμο, έχουμε μιλήσει διαδικτυακά».

Ο ίδιος καταδίκασε όσα συνέβησαν στην Πιερία και διαχώρισε τη θέση του, τονίζοντας πως για να οριστείς… Θεματοφύλακας «πρέπει πρώτα να γνωρίζεις το Σύνταγμα». Σύμφωνα με τον ίδιο «προσπαθούμε να επαναφέρουμε και να προστατεύσουμε την έννομη τάξη και να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον».

Προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς, έκανε λόγο για «κοροϊδία» σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού, υποστηρίζοντας μάλιστα πως διαθέτουν όλα τα… επιστημονικά στοιχεία προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των θέσεών τους.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει πανδημία» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτόπτης μάρτυρας

Στο μεταξύ, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Αντώνη Γιοβανόπουλου, εκπαιδευτικού – δασκάλου, αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού στην Πιερία, ο οποίος δήλωσε ότι άκουσε τον διευθυντή να φωνάζει βοήθεια.

«Είδα μια ομάδα ανθρώπων να έχουν κυριολεκτικά περικυκλωμένο ασκούσαν βία επάνω του. Φώναζε βοήθεια… Πλησίασα, του είχαν περάσει χειροπέδες, φαινόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση ο άνθρωπος. Τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο, τους ακολούθησα γιατί δεν ήξερα πού θα τον πήγαιναν, μού ανακοίνωσαν ότι θα τον πάνε στην αστυνομία. Αλλά σε ποια αστυνομία; Θεώρησα υποχρέωσή μου να ακολουθήσω ώστε να ενημερώνω τις αρχές για το πού τον πηγαίνουν… Μάλιστα προσπάθησα να τους σταματήσω ‘δεν βλέπετε τον άνθρωπο είναι σε άσχημη κατάσταση θα πάθει κάτι στα χέρια σας, θα το έχετε κρίμα στο λαιμό σας’… Η απάντησή τους ήταν ρητή κατηγορηματική και εξαγριωμένη, μού είπαν: ‘ο ίδιος όπως βασανίζει τα παιδιά μας έτσι θα βρεθεί κι αυτός σε αυτή τη θέση τώρα’. Με σόκαραν όλα αυτά…» δήλωσε στον ΣΚΑΙ,

«Μού ήταν παντελώς άγνωστοι δεν τους είχα συναντήσει ποτέ μου… Αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα ήρθαν και κάποιοι γνωστοί από το Αιγίνιο, 3 άτομα συγκεκριμένα (…) Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να κρατήσω όσο πιο ψύχραιμο γινόταν το γυμνασιάρχη. Εγώ τον πήγα στο κέντρο υγείας, αυτή τη στιγμή είναι καλά. Το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν ήρεμος απλώς είχε κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες που του βάλανε. Το έντυπο που δώσανε για την επίταξη του σχολείου είχε κυκλοφορήσει στα social media, και ξέρω ότι δέχονταν απειλές και ο γυμνασιάρχης και ο λυκειάρχης και η υπεύθυνη COVID. Το Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσει η χρονιά ή στην πολύ αρχή της είχαν πάει στο σχολείο και είχαν εκτοξεύσει απειλές» πρόσθεσε ο κ. Γιοβανόπουλος.

«Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν»

Επίσης, καθηγήτρια του σχολείου δηλώνει στο grtimes.gr πως τον Νοέμβριο είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της, από μέλη της ομάδας που «συνέλαβαν» τον διευθυντή.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μαρτυρία, στις 22 Νοεμβρίου του 2020, άτομα είχαν εισβάλει στο σχολείο «χωρίς μάσκα και μου επιτέθηκαν προσωπικά. Λέγανε ότι βασανίζουμε τα παιδιά τους, ότι προβαίνουμε σε ιατρικές πράξεις και ότι τους κλέβουμε τα taxisnet», δηλώνει η καθηγήτρια και κάνει λόγο για απειλές.

«Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο και ισχυρίζονταν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τον ελληνικό λαό. Η κατάσταση ξέφυγε…».

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη καθηγήτρια, οι διευθυντές έσπευσαν αμέσως να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία τους ενημέρωσε ότι θα παραστεί στον χώρο σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει τους εκπαιδευτικούς -όπως τονίζει η καθηγήτρια- είναι να γνωρίζουν ότι πηγαίνουν για να διδάξουν τα παιδιά στα σχολεία, ασφαλείς.

Για το πρωτοφανές περιστατικό της Παρασκευής, η ίδια δηλώνει ότι οι εισβολείς στο σχολείο, έφτασαν στο σημείο πολύ νωρίς, κατά τις ώρες που μόνο ο διευθυντής βρίσκεται στο κτίριο.

«Είναι σαν να ήξεραν ότι φτάνει νωρίτερα μόνο εκείνος. Ουδείς γνωρίζει πως εισέβαλλαν στο σχολείο με την πόρτα κλειδωμένη, αλλά μου ανέφεραν ότι τον έσερναν για 100 σκαλιά. Τον χτυπούσαν και του φώναζαν, «μην αντιστέκεσαι προδότη, δολοφόνε, θα σε σκοτώσουμε». Θα μπορούσαν να τον άφηναν στον τόπο».

Περιγράφει μάλιστα όσα αντίκρυσε φτάνοντας στο σχολείο με τα παιδιά να βρίσκονται στο προαύλιο. «Είχαν βγάλει έξω από το κτίριο καρέκλες, είχαν καθίσει και ξεκίνησαν να το περιφρουρούν φοβισμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι καθηγητές τηλεφώνησαν αμέσως στους γονείς ενημερώνοντάς τους για το περιστατικό καθώς δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το μάθημα μετά τα όσα απίστευτα είχαν προηγηθεί. «Ενημερώναμε τους γονείς να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους, διότι δεν ξέραμε ποιος και τι μπορεί να ακολουθήσει. Δεν γνωρίζουμε πόσοι μπορεί να τους ακολουθούσαν σήμερα».

Μάλιστα, λέει πως αν οι άνθρωποι αυτοί κυκλοφορήσουν ελεύθεροι από τη Δευτέρα, «εμείς θα αναγκαστούμε να κλείσουμε το σχολείο για να προστατευτούμε όλοι. Δεν μπορούμε να καθόμαστε στο προαύλιο και να φυλάμε σκοπιές. Μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Το σχολείο μας πλέον έχει διαλυθεί…».

Η προαναγγελθείσα επίθεση

Πάντως, το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου Πιερίας ήταν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου στο στόχαστρο της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», σύμφωνα με τις προφορικές και γραπτές καταγγελίες, στις οποίες δηλώνουν ότι έχουν προβεί εκπαιδευτικοί προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Όπως λένε, το περιστατικό που συνέβη, με τη βίαιη επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου και τη μεταφορά του από τους επιτιθέμενους με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού είχε «προαναγγελθεί» από τη συγκεκριμένη ομάδα αρνητών της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο φραστικών απειλών έξω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά και με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο σχολικό συγκρότημα μετέβη μετά το πρωινό περιστατικό ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως ο ίδιος ήταν ενήμερος για τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας έξω από το σχολείο κατά τις προηγούμενες μέρες, τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί του σημερινού, αλλά και για την κινητοποίηση που έγινε προς τις αρμόδιες αρχές από την πλευρά του σχολείου σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας.

«Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τη διευθύντρια της δευτεροβάθμιας τις τελευταίες μέρες και είχε ζητηθεί η λήψη μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου» επισήμανε ο κ. Μπαχαράκης.


ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget