ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Χρήσιμα Βιβλία – Δώρα - Δημήτριος Γ. ΔημηνάςΘα ήθελα να προτείνω στους αγαπητούς φίλους και φίλες με την ευκαιρία των διακοπών των Χριστουγέννων να συμπεριλάβουν στα αναγνώσματα τους τα βιβλία μου «Η τελευταία εξομολόγηση» [Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ], και το «Αμαρτίες γονέων και τέκνων» [Εκδόσεις ΜΑΤΙ] για το περιεχόμενο των οποίων παραθέτω περιλήψεις.

«Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ» ,αποτελεί πιστή καταγραφή της περιπετειώδους ζωής μιας χαρισματικής έφηβης, που θέλοντας να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό κλοιό του συντηρητικού οικογενειακού περιβάλλοντός της, ξεπέρασε κάθε όριο ηθικού και κοινωνικού φραγμού και κατέστρεψε με τα ίδια της τα χέρια ένα λαμπρό μέλλον που προδιαγραφόταν για εκείνη, ως αριστούχο φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής.

Η κακώς νοούμενη αυστηρή αγωγή, η έλλειψη κατανόησης και διαλόγου μεταξύ γονιών και παιδιών κατά το κρίσιμο στάδιο της εφηβικής ηλικίας, καθώς και η ανεξέλεγκτη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών από νέους είναι το πρόβλημα που εξετάζεται με αφορμή την συγκλονιστική ιστορία της επαναστατημένης και ασυμβίβαστης αυτής νεαρής κοπέλας. Η διηγηματική καταγραφή της σύντομης ζωής της ηρωίδας βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, κατά την θητεία μου ως Επιμελητού Ανηλίκων.
Το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο οδηγό για γονείς, εκπαιδευτικούς, νομικούς, γιατρούς αλλά και για εφήβους στην αντιμετώπιση των πολυδιάστατων προβλημάτων της εφηβείας, όπως προλογικά επισημαίνει ο Καθηγητής της Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης.

Οι « ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ», καταγράφουν 23 πραγματικές ιστορίες παραβατικών ανηλίκων αγοριών και κοριτσιών, αλλά και εμπλεκομένων ενηλίκων, {γονέων, εκπαιδευτικών, δικαστικών κλπ} που ανήκαν σε διαφορετικά κοινωνικά και μορφωτικά επίπεδα. Η αυθεντική περιγραφή των περιστατικών αναδεικνύουν τις εσφαλμένες επιλογές και την παθογένεια της ελληνικής οικογένειας, του σχολείου και του κοινωνικού περιβάλλοντος στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και εφήβων.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget