ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ενημέρωση μαθητών για την ευζωϊα
Το μήνυμα της υιοθέτησης ενός αδέσποτου και οι υποχρεώσεις που πηγάζουν από αυτήν την απόφαση, μεταφέρει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, σε παιδιά νηπιαγωγείων της πόλης μας.
Στο πλαίσιο της Δράσης του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με τίτλο «Δράση μαθητών για την προστασία ζώων συντροφιάς», μαθητές νηπιαγωγείων της πόλης ενημερώθηκαν από στελέχη και εθελοντές του κυνοκομείου Κατερίνης, για τις πρακτικές που ακολουθεί ο Δήμος σε σχέση με τα αδέσποτα, αλλά και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει κάποιος υιοθετώντας ένα αδέσποτο.Όπως επισημάνθηκε αυτή τη στιγμή ο Δήμος είναι σε θέση να διαθέσει αδέσποτα που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο σε όσους το επιθυμούν, αφού πρώτα αξιολογηθούν τα δεδομένα και διασφαλιστεί η ευζωία του ζώου στο νέο του περιβάλλον. Παράλληλα, αναλαμβάνει την ιατρική παρακολούθηση του ζώου για τα δύο πρώτα χρόνια της υιοθεσίας. Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα, είναι ότι ένας σκύλος ή μια γάτα δεν είναι ένα «κλασικό δώρο» που μετά από κάποιο διάστημα μπορεί να αφεθεί στην τύχη του. Η χαρά και η αγάπη που προσφέρει σε μια οικογένεια ένα ζώο συντροφιάς, είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη από τις ευθύνες που αναλαμβάνει κάποιος με την υιοθεσία του, ωστόσο πρέπει να διασφαλίζεται η ευζωία του.

«Ως Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θέλουμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Κατερίνης και ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων, καθώς και στην ευζωία των ζώων συντροφιάς», δήλωσε ο κ. Κώστας Φιλοκώστας. «Θέλω να ευχαριστήσω την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τη συνεργασία, καθώς και τις νηπιαγωγούς για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Είναι σημαντικό να περάσουμε το μήνυμα του σεβασμού των ζώων στις μικρότερες ηλικίες, ώστε να γίνει κατανοητό ότι το ζώο συντροφιάς είναι κάτι πολύ πιο σπουδαίο από οποιοδήποτε άλλο δώρο μπορούν να δεχτούν», κατέληξε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν το 5ο, 10ο, 14ο, 15ο, 23ο και 25ο νηπιαγωγείο Κατερίνης, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα νηπιαγωγεία.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget