ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Μετάλλαξη Ομικρον: Τα νυχτερινά συμπτώματα - Πώς να καταλάβετε αν έχετε κολλήσει
Τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον έχουν αρχίσει να καταγράφουν οι επιστήμονες. Ποια είναι τα νυχτερινά συμπτώματα - Πώς να καταλαβάετε αν έχετε κολλήσει.

Όλα τα νέα δεδομένα και τα συμπτώματα με τη μετάλλαξη Ομικρον έχουν αρχίσει να καταγράφουν οι επιστήμονες.

Οι ειδικοί από τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (CDC) δημοσίευσαν την συμπτωματολογία 43 συμπολιτών τους, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στην νέα μετάλλαξη Ομικρον.

Το συχνότερο σύμπτωμα που παρατηρήθηκε ήταν ξηρός βήχας με «γρατζούνισμα» στο λαιμό.

Δεύτερο σε συχνότητα σύμπτωμα ήταν η κόπωση, την οποία παρουσίασε το 65% των ασθενών.

Τα θεωρούμενα ως βασικά συμπτώματα της COVID-19, όμως, είναι παγκοσμίως έντονος βήχας, πυρετός και δύσπνοια και ακολούθως απώλεια γεύσης και όσφρησης. Η παραλλαγή Όμικρον, όμως, δεν φαίνεται να τα πληροί και τόσο πολύ.


Οι επιστήμονες σημειώνουν στο άρθρο τους ότι η προαναφερθείσα συμπτωματολογία είναι προκαταρκτική. Όπως εξήγησαν, θα αναθεωρείται καθώς θα αυξάνονται τα περιστατικά που αναλύονται.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Τα συχνότερα συμπτώματα που εμφάνισαν οι ασθενείς που μολύνθηκαν με το στέλεχος Όμικρον σύμφωνα με μελέτες είναι:
ξηρός βήχας με «γρατζούνισμα» στο λαιμό (89%), ενώ ακολούθησαν


κόπωση (65%),
ρινική συμφόρηση ή
συνάχι (59%),
πυρετός (38%),
ναυτία ή έμετος (22%),
δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή (16%),
διάρροια (11%) και απώλεια γεύσης ή όσφρησης (8%).
Το νυχτερινό σύμπτωμα

Μελετώντας τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι ασθενείς, οι γιατροί από τη Νότια Αφρική παρατήρησαν ότι η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ένα επιπλέον σύμπτωμα.

«Η νυκτερινή εφίδρωση είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα των ασθενών. Άλλα συμπτώματα που εκδηλώνουν είναι ξηρός βήχας, πυρετός, κόπωση και πολλοί πόνοι στο σώμα», ανέφερε o Dr. Unben Pillay σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας της χώρας,

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι εμβολιασμένοι έχουν πολύ καλύτερη έκβαση όταν μολύνονται η παραλλαγή Όμικρον, προσθέτοντας ότι το ποσοστό όσων νοσούν βαριά από την παραλλαγή Όμικρον είναι το μισό απ’ ό,τι στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.


I EIDISEISΔημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget