ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πρόβλημα διάβρωσης στην ακτή του Πλαταμώνα

Με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, με κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας / Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αποτελούμενο από τον Διευθυντή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στην ΠΚΜ, Dr. Χαράλαμπο Στεργιάδη και τον Υποδιευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΕ Πιερίας, Παναγιώτη Μαυρίδη, μετέβη στον Πλαταμώνα όπου μαζί με τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, Ευάγγελο Γερολιόλιο και υπηρεσιακό κλιμάκιο του Δήμου, πραγματοποιήσανε αυτοψία κατά μήκος (80 περίπου μέτρων) επί της ακτής, στο πεζοδρόμιο του Δ.Δ. Πλαταμώνα όπου παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα υποχώρησης του κρηπιδώματος και του πεζοδρομίου με ένδειξη περαιτέρω υποχώρησης με κίνδυνο κατάρρευσης, λόγω της υποσκαφή της θεμελίωσης από την επικράτηση των μεγάλων θαλάσσιων κυματισμών που αναπτύσσονται τοπικά, από τους ανέμους.


Στην αυτοψία, παραβρέθηκε και ο μελετητής του έργου με τίτλο «Αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής του Δ.Δ. Πλαταμώνα» κο Χριστόπουλο, όπου έγινε συλλογική εκτίμηση του προβλήματος και συναποφασίστηκε ότι θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση του κρηπιδώματος και του πεζοδρομίου για την αποφυγή επαπειλούμενου κινδύνου κατολίσθησης λόγω της υποχώρησης ακόμα και του κεντρικού δρόμου.
«Επίσης, άμεσα δίνεται προτεραιότητα στην σύνταξη τεχνικής έκθεσης και προϋπολογισμού του έργου από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου ώστε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου και την εκτέλεση όλων των απαιτούμενων σωστικών ενεργειών αλλά και εργασιών άμεσης αποκατάστασης των ζημιών, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, των υποδομών και της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας», τονίζει σε σχετική δήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget