ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


«Βόμβα»: Πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του Γιώργου Τράγκα!


Καταγγέλλει ότι το κυβερνητικό περιβάλλον ήθελε την επαγγελματική εξόντωση του δημοσιογράφου
Με αίτημα που απέστειλε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα.

Στο αίτημά του προς τον εισαγγελέα, ο κ. Γάκης προχωρά σε πολύ σοβαρές καταγγελίες κατά του κυβερνητικού περιβάλλοντος, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε στόχο την επαγγελματική εξόντωση του Γιώργου Τράγκα, ενώ ζητά να ερευνηθεί για ποιον λόγο δεν χορηγήθηκε στον γνωστό δημοσιογράφο η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, παρότι ο ίδιος είχε κάνει αίτηση.

Η σοβαρή καταγγελία του Δημήτρη Γάκη αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο δύο μεγάλες παθογένειες του Συστήματος Υγείας στη μάχη απέναντι στη πανδημία. Η πρώτη έχει να κάνει με την παντελή απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας και σωστής ενημέρωσης του πληθυσμού, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αργή μετάβαση των ασθενών στα νοσοκομεία.

Η δεύτερη έχει να κάνει με την ελάχιστη ποσότητα μονοκλωνικών αντισωμάτων που προμηθεύτηκε η κυβέρνηση, η οποία δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού, και, φυσικά, με τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται αυτοί που θα λάβουν τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Η υπόθεση του Γιώργου Τράγκα και οι σοβαρές καταγγελίες του γιατρού Δημήτρη Γάκη πρέπει να αποτελέσουν την απαρχή ενός πιο διαφανούς τρόπου χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων, αλλά κυρίως μια υπενθύμιση στην κυβέρνηση πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην παραγγελία περισσότερων σκευασμάτων. Σημειώνεται πως όσοι ασθενείς έχουν λάβει τη θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων έχουν δει άμεση βελτίωση της υγείας τους, καθώς φαίνεται πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα μπορούν να υψώσουν αποτελεσματικό τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Το αίτημα του Δ. Γάκη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – Αίτημα διερεύνησης των συνθηκών θανάτου του δημοσιογράφου Γεωργίου Τράγκα.

Είναι γνωστός ο απηνής διωγμός, που οδηγούσε στην επαγγελματική εξόντωση του Γεωργίου Τράγκα, που εκπορευόταν από το κυβερνητικό περιβάλλον…

Η φυσική, όμως, απώλειά του χρήζει άμεσης και σε βάθος εισαγγελικής διερεύνησης. Η άρνηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων σε άτομο υψηλού κινδύνου, το οποίο είχε απόλυτη ένδειξη χορήγησης, εγείρει ισχυρές υποψίες, τη στιγμή μάλιστα που στο παρελθόν χορηγήθηκαν προς ημετέρους… Αυτό είχε καταγγελθεί με ανάρτηση του ιδίου!

Θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα αν υπήρξε αίτημα χορήγησής τους από τους θεράποντες, αν υπήρξε άρνηση ή καθυστέρηση έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή και πλήρης τεκμηρίωση των ενεργειών, προς απόδοση ευθυνών και διερεύνηση σε βάθος εάν υφίστατο σχέδιο φυσικής εξόντωσής του.

Ζητώ από την εξοχότητά σας να οριστώ πραγματογνώμων για να συμπαρασταθώ στο έργο σας, διερευνώντας σε βάθος την περίπτωση.

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη μας να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης και να αποσειστεί κάθε σκοτεινή σκέψη, κάτι που πρωτίστως θα έπρεπε να είχαν φροντίσει οι κυβερνώντες για την αυτοπροστασία τους.

Με τιμή
Δημήτριος Μιχ. Γάκης,
Χειρουργός, π. διοικητής Παν. Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εξειδικευθείς σε αντιμετώπιση Βιολογικών Απειλών».


NEWS BREAK

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget