ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Μέχρι 5 Ιανουαρίου η εξόφληση εισφορών αγροτών στον ΕΦΚΑ

Παράταση στη προθεσμία καταβολής εισφορών Νοεμβρίου 2021 και της αντίστοιχης δόσης εκκαθάρισης εισφορών 2020 αγροτών αποφάσισε ο e-ΕΦΚΑ, δίνοντας νέα καταληκτική ημερομηνία ως την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.Agronews


Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, η παράταση δίνεται στη λογική της εξασφάλισης ικανού χρόνου στους ασφαλισμένους αγρότες ώστε να προχωρήσουν στην εμπρόθεσμη εξόφληση των εισφορών τους.Μέχρι 31 Ιανουαρίου για επιλογή ασφαλιστικής κλάσης αγροτών

Παράλληλα, ανοιχτή για αιτήσεις μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2022 είναι η πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι αγρότες -μεταξύ άλλων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων- μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από έξι ασφαλιστικές κατηγορίες.

Οι εισφορές των αγροτών ξεκινούν από τα 125 ευρώ για την πρώτη κατηγορία και φτάνουν τα 339 ευρώ στην έκτη και ακριβότερη ασφαλιστική κλάση. Σε σχετική εγκύκλιο του ΕΦΚΑ διευκρινίζεται ότι ότι οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση – δήλωση επιλογής/μεταβολής θα παραμείνουν, για το έτος 2022, στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά -βάσει των σχετικών διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου 4670/2020-οι Μη Μισθωτοί μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική τους κατηγορία σε ετήσια βάση, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους και τα χρόνια εργασίας τους, καθορίζοντας οι ίδιοι το ύψος της μελλοντικής τους σύνταξης.

Σημειώνεται ότι η κατάταξη των αγροτών σε κάποια ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική, ενώ η όποια επιλογή, ισχύει δεσμευτικά για ολόκληρο το έτος 2022.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget