ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευφυής Δενδροκομία με χρήση UAVs» σε Ημαθία και Πιερία

Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε συνεργασία με το Cluster εταιρειών «ΙΚΕ Πυρηνόκαρπων» (Δίκτυο Πυρηνόκαρπων Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία), τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ράχης Πιερίας «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» και το Δήμο Νάουσας, προσφέρουν δωρεάν εκπαιδευτική, εξειδικευμένη κατάρτιση σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη σύγχρονη δενδροκομία, μέσω του προγράμματος «Ευφυής Δενδροκομία με χρήση UAVs». Η πρωτοβουλία υλοποιείται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πενήντα (50) νέους με σχετική ή μεγαλύτερη εμπειρία στη δενδροκομία, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ολοκληρωμένες γνώσεις, βασισμένες στις τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη δενδροκομία.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, συνολικά 56 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στην Ημαθία και στην Πιερία, όπου και θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα (28 ώρες αντίστοιχα στην κάθε περιοχή). Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωσή του.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:

-Εισαγωγή στις καινοτομίες παραγωγής φρούτων

-Εντοπισμός και κατανόηση προβλημάτων παραγωγής φρούτων

-Διερεύνηση πιθανών λύσεων σε προβλήματα παραγωγής

-Γνωριμία με καινοτόμες μεθόδους και τεχνολογίες παρακολούθησης

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και τεχνολογιών που θα επιτρέψουν τη μετάβαση από τη συμβατική στην «έξυπνη» δενδροκομία του μέλλοντος. Για την επιστημονική καθοδήγηση του έργου, υπεύθυνος είναι ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Αν. Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευστράτιος Στυλιανίδης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα εκ των δεκατεσσάρων (14) του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.


AGRO 24
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget