ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Τράπεζες: Αντάρτικο των υπαλλήλων για τους ελέγχους rapid test

Οι διοικήσεις των τραπεζών αποφάσισαν να κάνουν οι υπάλληλοι τον έλεγχο των απαραίτητων πιστοποιητικών του συναλλασσόμενου κοινούΣε αντάρτικο είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι, για την απόφαση των διοικήσεων των τραπεζών να τους αναθέσουν το έργο του ελέγχου των πιστοποιητικών που χρειάζεται να έχουν μαζί τους από το Σάββατο για την είσοδό τους στα υποκαταστήματα αυτών, στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της πανδημίας.

Οι επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων αποφάσισαν να μην αναθέσουν την ευθύνη των ελέγχων πιστοποιητικών σε εταιρείες security, με τα συνδικαλιστικά σωματεία να καλούν τους υπαλλήλους να μη συμμορφωθούν με τη συγκεκριμένη οδηγία.

Συγκεκριμένα, η ΟΤΟΕ τονίζει σε ανακοίνωσή της πως είναι υποχρέωση των τραπεζών η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των υπαλλήλων, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν συνάδει στη φύση των τραπεζικών καθηκόντων ο έλεγχος των πιστοποιητικών.

Καλεί παράλληλα τους υπαλλήλους να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού και ζητά από τις διοικήσεις των τραπεζών να διασφαλίσουν το απαραίτητο προσωπικό που θα επιφορτιστεί με το έργο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΤΟΕ σε επιστολή της προς τους υπουργούς Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας (3/11) ανέφερε ότι δεν είναι ούτε εφικτό ούτε στοιχειωδώς ασφαλές να επιφορτιστούν οι εργαζόμενοι του δικτύου καταστημάτων με το καθήκον του ελέγχου πιστοποιητικών εμβολιασμού. Γι' αυτό ζητούσε να διασφαλιστεί ότι το έργο αυτό θα ανατεθεί σε πρόσθετο και κατάλληλα εκπαιδευμένο δυναμικό ασφαλείας που θα είναι ειδικά και αποκλειστικά επιφορτισμένο με τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή διενέργειας των απαιτούμενων test της πελατείας.

«Οι εργαζόμενοι να αρνηθούν να κάνουν τους security»

Αντίστοιχου περιεχομένου ανακοίνωση, εξέδωσε και ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank στην οποία αναφέρονται τα εξής;

«Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 οι Τραπεζοϋπάλληλοι, με βάση την υπουργική απόφαση, θα βρεθούν απέναντι σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση να αναλαμβάνουν ρόλο security με κίνδυνο ακόμη και την προσωπική τους ασφάλεια.

Οι Τράπεζες αναλαμβάνουν την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους για την όποια δυσάρεστη εξέλιξη θα έχει η επιλογή ανάληψης καθηκόντων που δεν τους αναλογούν.

Ανεξάρτητα από την απόφαση των Τραπεζών, ο Σύλλογος ζητά από όλους τους εργαζόμενους στο δίκτυο να αρνηθούν να βγουν έξω από το κατάστημα και εσωτερικά καλεί τα μέλη του να αποφύγουν οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τους πελάτες.

Είναι φυσικό ότι το Νομικό Επιτελείο του Συλλόγου θα είναι σε μόνιμη βάση στη διάθεση των συναδέλφων».


ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget