ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Συνάντηση εκπαιδευτικών από την Ευρώπη με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κατερίνης Πρόγραμμα Erasmus+ “Reset Today or Game Over Tomorrow”

Μαθητές από σχολεία της Ευρώπης και της Ελλάδας φιλοξενήθηκαν στην Κατερίνη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA229, με τίτλο “Reset Today or Game Over Tomorrow”.

Το πρόγραμμα έχει στο επίκεντρο την κλιματική αλλαγή και τις δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Την φιλοξενία στην πόλη μας, ανέλαβε το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης και στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί σχολείων της Αυστρίας, του Βέλγιου, της Δανίας, καθώς και από την Αττική.


Σήμερα το πρωί, οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είχαν συνάντηση με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρία Τερζίδου. Η κ. Τερζίδου, υποδέχθηκε την αποστολή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (στο Δημοτικό Πάρκο), παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τις καλές πρακτικές που ακολουθεί ο Δήμος, συμβάλλοντας στην μείωση του «περιβαλλοντικού αποτυπώματος», καθώς και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος.

«Η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε δράσεις και προγράμματα, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπισή της, είναι κομβικής σημασίας. Οι απόψεις της, είναι ενδιαφέρουσες. Από την πλευρά της η αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Κατερίνης, πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιεί σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση των δημοτών μέσα από τη συνεργασία της και με τις σχολικές μονάδες», δήλωσε η κ. Τερζίδου.

Να σημειωθεί ότι συντονίστρια καθηγήτρια του Προγράμματος για το 6ο Γυμνάσιο είναι η εκπαιδευτικός αγγλικής φιλολογίας Ελευθερία Παράσχου.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget