ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


«Έσκασε» ασφαλιστική: Πώς θα αποζημιωθούν οι Έλληνες ασφαλισμένοι της City Insurance





Νεότερη ενημέρωση για την ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. παρέχει η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με αυτή, «η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι οι ασφαλισμένοι και οι δικαιούχοι αποζημίωσης από ασφάλιση στην Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (CITY) μπορούν να ανατρέξουν για οδηγίες στον ιστοχώρο της, καθώς και στον ιστοχώρο του Εγγυητικού Κεφαλαίου της Ρουμανίας (FGA).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να βρουν κατευθύνσεις στην ελληνική γλώσσα για την υποβολή αίτησης επιστροφής ασφαλίστρου και καταβολής αποζημίωσης στον ιστοχώρο του FGA με τον τίτλο “Απαραίτητα διαβήματα για τη λήψη των αποζημιώσεων/παροχών».

Είναι γνωστό ότι η άδεια λειτουργίας της ρουμανικής ασφαλιστικής εταιρείας City Insurance (Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.) ανακλήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της Ρουμανίας.

Η εταιρεία δραστηριοποιούταν και στην Ελλάδα, στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων, με το καθεστώς της Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (Ε.Π.Υ.) (άρθρο 117 Ν. 4364/2016).

Ειδικά οι Έλληνες πελάτες της City Insurance με μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα θα πρέπει να ακολουθήσουν ειδική διαδικασία σε στενό χρονικό εύρος για να αποζημιωθούν από τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα ρουμανική νομοθεσία και μετά από σχετική ανακοίνωση, το Εγγυητικό Κεφάλαιο της Ρουμανίας (FGA) μπορεί να ξεκινήσει την καταβολή αποζημίωσης στους ασφαλιστικούς πιστωτές της City Insurance S.A. σε 60 ημέρες, υπολογιζόμενη από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης FSA στην Επίσημη Εφημερίδα της Ρουμανίας (17-9-2021).

Τα αιτήματα πληρωμής μπορούν να υποβληθούν το αργότερο εντός 90 ημερών από την ημερομηνία που η απόφαση του Δικαστηρίου για την έναρξη των διαδικασιών εκκαθάρισης παραμένει οριστική ή από την ημερομηνία που προέκυψε το δικαίωμα αξίωσης, όταν προέκυψε μεταγενέστερα.

Οι ασφαλισμένοι που ενδιαφέρονται να καταγγείλουν την ασφαλιστική τους σύμβαση και να ζητήσουν επιστροφή ασφαλίστρου πρέπει να επικοινωνούν με το Εγγυητικό Κεφάλαιο της Ρουμανίας (FGA) [Str.Vasile Lascăr 31, București, e-mail: office@fgaromania.ro, τηλ. +40212011060, φαξ +40212011061], ακολουθώντας τις οδηγίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του FGA.

Σκόπιμη είναι και η επικοινωνία των ασφαλισμένων με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές τους στην Ελλάδα τόσο για ζητήματα ασφαλίστρων όσο και για την περαιτέρω ασφαλιστική κάλυψη του οχήματος.

Οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων που ασφαλίζονται στην εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία υποχρεούνται εντός 30 ημερών από την ανάκληση της άδειας να απευθυνθούν σε άλλο ασφαλιστή, αφού από τότε και μετά το όχημα θα θεωρείται ανασφάλιστο.

 eleftherostypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget