ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πρώτων Βοηθειών Ε.Ε.Σ. Κατερίνης

Από το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υλοποιούνται τα κάτωθι εκπαιδευτικά προγράμματα Πρώτων Βοηθειών, στα οποία τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για τις εκπαιδευτικές δομές (εμβολιασμένοι νοσήσαντες, Rapid Test 48ωρου) και αφορούν τόσο μεμονωμένους πολίτες, όσο φορείς, συλλόγους, εταιρείες, κ.λπ.).

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Ε.Σ.

Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, διάρκειας 14 ωρών, με κόστος 40 ευρώ/άτομο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών (EFAC), με ισχύ 3 χρόνια και βιβλίο Πρώτων Βοηθειών, έκδοσης 2016.
Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, διάρκειας 16 ωρών, με κόστος 50 ευρώ/άτομο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών (EFAC/AED), με ισχύ 3 χρόνια και βιβλίο Πρώτων Βοηθειών, έκδοσης 2016.
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Βασικής Υποστήριξης Ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, διάρκειας 5 ωρών, με κόστος 20 ευρώ/άτομο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών (BLS/AED), με ισχύ 3 χρόνια.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται από τη κ. Ράπτη Χρυσούλα, νοσηλεύτρια-πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ.. Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης είναι εναρμονισμένο με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Κέντρου Αναφοράς για την Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών της IFRC.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23510 27982, 6951760992 (Ράπτη Χρυσούλα).

Ηλεκτρονική διεύθυνση: chrysa_rapti@redcross.gr

ΤΟΜΕΑΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ και ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ Ε.Ε.Σ.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ”, διάρκειας 12 ωρών (2 ημέρες), με κόστος 50 ευρώ/άτομο. Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 ενότητες, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ
ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ
ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης, με ισχύ για 5 χρόνια.

Οι φορείς (οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κ.λ.π.) που εκπαιδεύουν το 80% του προσωπικού τους, λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)”, διάρκειας 6 ωρών (1 ημέρα), με κόστος 20 ευρώ/άτομο. Η ύλη του είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Οι εκπαιδευόμενοι μετά τη θεωρητική και πρακτική τους εξάσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για 5 χρόνια.

Οι εκπαιδεύσεις υλοποιούνται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23510 27982, 6980249779 (Οικονόμου Ναούμ)

Ηλεκτρονική διεύθυνση: samarites.katerinis@redcross.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget