ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Κατερίνη: Θετική ανταπόκριση είχε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού
Για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού ενημέρωσαν το κοινό επαγγελματίες υγείας της 4ης & 12ης Τ.ΟΜ.Υ Κατερίνης

Η δράση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και την συμμετοχή του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Κατερίνης

Για την σημασία και τα οφέλη της προστασίας του θηλασμού, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προαγωγής της δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενημέρωσαν σήμερα τους πολίτες της Κατερίνης, επαγγελματίες υγείας της 4ης & 12ης Τ.ΟΜ.Υ (Τοπική Μονάδα Υγείας) Κατερίνης.

Ο λόγος για την εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού, που, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε, στην (κεντρική) πλατεία Ελευθερίας.Τους επαγγελματίες υγείας της 4ης & 12ης Τ.ΟΜ.Υ, για την αξιοπρόσεκτη δράση συνεχάρη εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης.

Θετικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα έγκυες γυναίκες – Ρομά, που με πρωτοβουλία της Κατερίνας Σαμαλή, Συντονίστριας του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Κατερίνης συμμετείχαν στη δράση και ενημερώθηκαν σχετικά με τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού.

Όπως διευκρίνισαν οι επαγγελματίες υγείας της πόλης μας, το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι:

«Προστατεύουμε τον θηλασμό. Είναι ευθύνη όλων μας.» Η φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού στοχεύει σε τέσσερις βασικούς άξονες:
1. Την ενημέρωση των πολιτών για την σημασία της προστασίας του θηλασμού
2. Την εδραίωση του μητρικού θηλασμού ως ευθύνη ζωτικής σημασίας για τη δημόσια υγεία
3. Τη συμμετοχή και συνεργασία ιδιωτών και οργανισμών για αποτελεσματικότερη επιρροή
4. Την κινητοποίηση για δράσεις σχετικά με την προστασία του θηλασμού για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (Π.Ε.Μ.Θ.) – World Breastfeeding Week (W.B.W.) έχει εδραιωθεί από την Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (World Alliance for Breastfeeding Action – W.A.B.A.) και εορτάζεται από το 1992 κάθε χρόνο στις 1-7 Αυγούστου. Στη χώρα μας η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού εορτάζεται, κάθε χρόνο, στις 1-7 Νοεμβρίου.

Η εν λόγω δράση υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ – WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget