ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Τι ισχύει με τα ηλεκτρονικά βιβλία στους αγρότες


Υποχρεωτικά για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, είναι από 1η Νοεμβρίου τα ηλεκτρονικά βιβλία.
Υποχρεωτικά για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, είναι από 1η Νοεμβρίου τα ηλεκτρονικά βιβλία. Υπάρχουν όμως κάποιες εξαιρέσεις για τους αγρότες αλλά θα πρέπει από εδώ και στο εξής να κάνουν πιο γρήγορα την κατάθεση των τιμολογίων στον λογιστή τους.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο η λογίστρια από την Λάρισα κ. Πετρούλα Κυράτσα, «όσοι αγρότες έχουν τζίρο κάτω από 50.000 ευρώ και κάτω από 50 τιμολόγια το χρόνο εξαιρούνται από την υποχρέωση να διαβιβάζουν τα τιμολόγια τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω της πλατφόρμας myDATA.

Θα μπορούν να κόβουν χειρόγραφα τα τιμολόγια, όπως κάνουν μέχρι σήμερα. Θα πρέπει όμως να τα πηγαίνουν μέχρι τις 1 - 3 του επόμενου μήνα στον λογιστή τους για να τα περνά στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Αυτό θα ισχύει μέχρι τέλος του 2021 για τα έσοδα. Από αρχές του 2022 θα πρέπει οι λογιστές να περνούν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα έσοδα και έξοδα, ενώ αν δεν το κάνουν υπάρχουν πρόστιμα.

Από την άλλη οι αγρότες με τζίρο πάνω από 50.000 ευρώ και πάνω από 50 τιμολόγια το χρόνο θα πρέπει να διαθέτουν ηλεκτρονικά βιβλία.

Αυτό που θα πρέπει ακόμη να προσέξουν οι αγρότες είναι ότι μέχρι 31 Μαρτίου 2022 θα πρέπει να έχουν καταθέσει στον λογιστή τους, για να τα περάσει εκείνος στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, όλες τις αγορές και πωλήσεις που έκαναν μέσα στο 2021. Αν δεν το κάνουν θα υπάρξουν πρόστιμα.

Μπορεί να μην είναι υποχρεωτικό οι αγρότες να διαθέτουν ψηφιακή «τιμολογιέρα» αλλά θα πρέπει να καταθέτουν νωρίτερα τα τιμολόγια στους λογιστές για να προλαβαίνουν να τα περνούν στην ΑΑΔΕ. Εθελοντικά βέβαια θα μπορούν όλοι να έχουν ηλεκτρονική έκδοση τιμολογίων αν θέλουν».

Παϊσιάδης Σταύρος


AGROTYPOS


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget