ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Να στηρίχθεί το ακτινίδιο, το χρυσάφι της Πιερικής γης – Να προστατευτούν τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Πιερίας από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης»
Να στηριχτεί το ακτινίδιο, το χρυσάφι της Πιερικής γης και ένα από τα κορυφαία εξαγώγιμα προϊόντα της πατρίδας μας, ζήτησε η Βουλευτής κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τον εκσυγχρονισμό της ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

«Θα πρέπει πάση θυσία να στηρίξουμε με ένα στρατηγικό σχέδιο τις εξαγωγές μας και φυσικά το ακτινίδιο, ένα από τα πλέον δυναμικά εξαγώγιμα προϊόντα της πατρίδας μας που κατακτά συνεχώς νέες αγορές στο εξωτερικό και αναμένεται τη φετινή χρονιά να ανακηρυχθεί δεύτερο σε παγκόσμια κατάταξη. Το μεγαλύτερο ποσοστό της εγχώριας παραγωγής προέρχεται από τον τόπο μου, την Πιερία, καθώς οι τοπικοί παραγωγοί κατέχουν άριστα την τεχνογνωσία, καλλιεργώντας το για δεκάδες χρόνια».

Η κυρία Μάνη πρότεινε επίσης ότι θα

πρέπει να σχεδιαστεί ένα ολιστικό πρόγραμμα προστασίας των καλλιεργειών από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης,

οι οποίες είναι εμφανείς και στις καλλιέργειες της Πιερίας, με τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, και την αύξηση της θερμοκρασίας να έχουν πλήξει βασικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής, όπως τα σταφύλια, τα ακτινίδια, τα κεράσια, τον καπνό και τα οπωροκηπευτικά.

Αναφορικά δε με μια ακόμα συνέπεια της κλιματικής κρίσης, αυτή της λειψυδρίας, της δυσκολίας κάλυψης των αναγκών άρδευσης, η Βουλευτής χαιρέτησε το ολοκληρωμένο προγράμμα «Ύδωρ 2.0» το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα αρδευτικών έργων των τελευταίων πενήντα ετών, ευελπιστώντας ότι θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στην Πιερία, όπου οι ανάγκες για άρδευση είναι ιδιαίτερα μεγάλες για τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Η Βουλευτής επισήμανε ακόμα ότι η συνολική προσπάθεια της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα συνεχίζεται με ένα σημαντικό νομοσχέδιο για τον κτηνοτροφικό κόσμο, που δίνει λύσεις στα προβλήματα και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που αντιμετώπιζαν έως σήμερα οι κτηνοτρόφοι, κυρίως οι μικροί κτηνοτρόφοι, κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των εγκαταστάσεων τους και αποτελούσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Κλείνοντας, η κυρία Μάνη τόνισε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα δεν είναι απλά σημαντική για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Είναι το μόνο μέσο για την ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας που αποτελεί για την Κυβέρνηση εθνικό στόχο. «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να είναι καθημερινά στο πλάι των παραγωγών, των φρουρών της υπαίθρου και της ελληνικής περιφέρειας».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget