ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των στρατοπέδων στο Δήμο Κατερίνης
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξιουσοδότησε τον δήμαρχο

για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αξιοποίησης δύο πρώην στρατοπέδων εντός του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, εξιουσιοδότησε τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο να υπογράψει το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας για την αξιοποίηση των πρώην Στρατοπέδων «Γεωργάκη Ολύμπιου»και «Κουλουμβάκη», «με τη διαδικασία πολεοδόμησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον τίτλο του Πρωτοκόλλου.

«Από την πρώτη μέρα που «έκλεισαν» τα συγκεκριμένα στρατόπεδα ο Δήμος Κατερίνης αντιλήφθηκε την αξία της περιοχής, αλλά και την ανάγκη αξιοποίησής τους. Η προσπάθεια της διοίκησής μας, αποδείχθηκε στην πράξη πιο αποτελεσματική. Πλέον έχουμε συμφωνήσει στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας, έχοντας ως στόχο τη δημιουργίανέωνδεδομένων ανάπτυξης για το Δήμο μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου και αφού καθοριστεί το ποσοστό ιδιοκτησίας κάθε συμβαλλόμενου όπως ορίζεται από τον νόμο, ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει (εντός τριών ετών) τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Θα ακολουθήσει, η εκπόνηση της Πράξης Εφαρμογής, ενώ ο Δήμος αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση κατασκευής των βασικών κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων.

«Η υπογραφή του μνημονίου μεταξύ Δήμου Κατερίνης και Ταμείου Εθνικής Άμυνας, αποσκοπεί στην πολεοδομική αξιοποίηση δύο μεγάλων εκτάσεων εντός των ορίων του Δήμου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος ΥΔΟΜ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Νταντάμη, προηγήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να καταλήξουμε στη συμφωνία υπογραφής Πρωτοκόλλου. Ωστόσο, όπως σημειώνει υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει και στη συνέχεια.«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος:Η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, η κοινωνική ανάπτυξη και η βελτίωση ποιότητας των δημοτών, μέσα από αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές που σχεδιάζει ο Δήμος να δημιουργήσει στην έκταση των πρώην στρατοπέδων.»

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget