ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ενεργειακός Θησαυρός! Καθηγητής: Έχουμε τόσα κοιτάσματα που μπορούμε να μπούμε στον δεύτερο αιώνα του Περικλή και να σώσουμε την Ευρώπη

Μιλάει για ιλιγγιώδη ποσά! Γιατί η Ρωσία δεν μπορεί, ενώ εμείς έχουμε απίστευτες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου

Κι ενώ οι Τούρκοι χθες άρχισαν να μιλούν για νέα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, “μεγαλύτερα από του Κόλπου” χαρακτηρίζει τα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου, ο καθηγητής κ.Αντώνης Φώσκολος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”.


Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά μεταφέρει στοιχεία και εκτιμήσεις για το μέγεθος των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία όπως αναφέρει εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερα από του Κόλπου.Ο κ. Φώσκολος σημειώνει ότι η Ρωσία δεν έχει διαθέσιμα αποθέματα για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπη καθώς υπάρχουν δεσμευμένες ποσότητες για άλλες αγορές και για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας, μίλησε για παραποιημένα στοιχεία και διευκρίνισε πως η Ρωσία έχει περίπου 29τρις κυβικά φυσικού αερίου κι από αυτά μπορεί να δώσει προς τα έξω μόνο τα 10! Από αυτά έχει δώσει περίπου 125 δις το χρόνο για περίπου 50 χρόνια στην Ευρώπη. “Δεν έχει παραπάνω. Η Ευρώπη θέλει άλλα 240 δις. Από τα ρωσικά τα 40 πάνε με τον Υπερσιβηρικό στην Κίνα και τα υπόλοιπα πάνε Λευκορωσία, Τουρκία, Ελλάδα” τονίζει.

Θεωρεί πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει περισσότερο από ένα χρόνο αλλά “στην Ελλάδα δεν δικαιολογείται γιατί έχει δικό της ενεργειακό πλούτο”και ότι τα δυνητικά ελληνικά κοιτάσματα μπορούν να αλλάξουν το ενεργειακό τοπίο στη “Γηραιά Ήπειρο” και όχι μόνο.


“Εμείς έχουμε λιγνίτη, έχουμε νέρο το οποίο δεν το εκμεταλλευόμαστε, τα υδροηλεκτρικά παλιά επί Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν στο 15%, σήμερα είναι στο 3% γιατί θεωρούνται ως με Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά έχουμε και δικό μας φυσικό αέριο σε τεράστιες ποσότητες που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της Ευρώπης. Άρα τόσο η Ελλα΄δα όσο και η Ευρώπη θα επωφεληθούν από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μας.” επισημαίνει ο καθηγητής.

“Αν η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν θέλουν να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα της Κρήτης που βγάζουν πολύ φθηνό φυσικό αέριο, για να λύσουν το πρόβλημα της Ευρώπης, νομίζω ότι θα καταστραφούμε, και η Ευρώπη και η Ελλάδα” υπογραμμίζει και συμπληρώνει πως αυτό είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων.Χαρακτήρισε την Ανατολική Μεσόγειο “λύση της Ευρώπης” και είπε πως σήμερα “το ισοδύναμο του Περσικού Κόλπου υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο” και υπολόγισε τα αποθέματα σε 60τρις! Εκ των οποίων τα 50τρις είναι εξαγώγιμες ποσότητες. “Το μεγαλύτερο μέρος το έχει η Κρήτη κι από εκεί μπορούμε να βγάλουμε” αναφέρει και προσθέτει πως έχουμε και περίπου 100δις βαρέλια πετρέλαιο!

“Είμαστε ισοδύναμοι με τον Περσικό Κόλπο απλώς δεν το έχουμε καταλάβει . Οι γεωλόγοι το ξέρουν, και οι εταιρείες δεν είναι χαζές(...) Ας αφήσουμε την Total να κάνει έρευνες και θα δούμε σιγά σιγά πως η Ελλάδα μπορεί αν θέλει ο πρωθυπουργός να σώσουμε την Ευρώπη και να μπούμε στον δεύτερο αιώνα του Περικλή” τονίζει.   πηγη-pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget