ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Περίοδος πληρωμών για αγρότες-κτηνοτρόφους, πότε πέφτουν ενιαία, εξισωτική, βιολογικά


Στόχος του ΥπΑΑΤ είναι να πληρώσει β’ δόση ενιαίας και εξισωτικής, πολύ πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για να γίνει εφικτό αυτό, δηλαδή η πληρωμή της β’ δόσης ενιαίας 2021, απαιτείται οι πύλες ΟΣΔΕ να ολοκληρώσουν τις αλλαγές βάσει των τελευταίων οδηγιών του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥπΑΑΤ για το ΑΤΑΚ και τις τροποποιήσεις στις δηλώσεις κατά παρέκκλιση και μάλιστα άνευ ελέγχου. Δεδομένου ότι οι διαδικασίες κινούνται με αργούς ρυθμούς εκ μέρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και συνεχώς γίνονται αλλαγές έπειτα από αιτήματα των παραγωγών, όπως πληροφορείται ο ΑγροΤύπος, αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, ενώ και στα ΚΥΔ επικρατεί... οργασμός εργασίας λόγω κι άλλων προγραμμάτων που τρέχουν αυτή την περίοδο, όπως είναι το Πρόγραμμα των Νέων κ.λπ.

Σχετικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν πως με τα σημερινά δεδομένα, το πλέον πιθανό είναι να δοθεί η β’ δόση ενιαίας (35% βασικής, πρασίνισμα, young farmers) σε μια ημερομηνία πέριξ της 20ης Δεκεμβρίου, δηλαδή στις 20, λίγο πριν ή λίγο μετά. Οι παραγωγοί ευελπιστούν να μην επαναληφθούν τα λάθη και οι καταστάσεις που συνέβησαν στην πρώτη δόση, άσχετα αν κι αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Αναφορικά με την εξισωτική αποζημίωση οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλέον πιθανό είναι να τρέξει η πίστωση, αμέσως μετά την ενιαία, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο, καθώς οι πιστώσεις έχουν εγκριθεί από καιρό.

Όσον αφορά τέλος στην πληρωμή των αγρο-περιβαλλοντικών φαίνεται να μπαίνουμε σε τροχιά πιστώσεων το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα έως τις 10 του μήνα, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήδη να έχει αρχίσει να εκδίδει από ημέρες και τις απαραίτητες εγκυκλίους για τις πληρωμές.


Μπίκας ΑλέξανδροςAGROTYPOSΕτικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget