ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Εκπαίδευση Α βοηθειών στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης Από τη διασωστική ομάδα Πιερίας

Οι πρώτες βοήθειες είναι ένα «σημαντικό εργαλείο απόκρισης», ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και έγκαιρα οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει βοήθειας και ανάγκης. Είναι δηλαδή οι άμεσες και προσωρινές φροντίδες δράσεις και ενέργειες οι οποίες παρέχονται από τον τυχόντα πολίτη στο θύμα ενός ατυχήματος, σε κάποιον που αρρώστησε ή που έχει καταρρεύσει έως ότου φτάσει η ειδικευμένη βοήθεια.
1 of 4
-+


Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης πάνω στην παροχή των πρώτων βοηθειών, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση, βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης, όπου και πραγματοποίησε παρουσίαση και εκπαίδευση σε δικηγόρους και υπαλλήλους του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης μας


Οι πιστοποιημένες διασώστριες Αθηνά Γεραρίδου και Χριστίνα Μπέζα για δύο συνεχόμενες μέρες 22 και 23/11 εκπαίδευσαν τους υπαλλήλους πάνω στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή(AED)
Πλάγια Θέση Ανάνηψης ή Ασφαλείας
Πνιγμονή, απόφραξη αεραγωγού από Ξένο Σώμα (τεχνική Heimlich)

Μέσα από έντονο ε διαφέρον, επιλύθηκαν ερωτήματα και κατατρίφθηκαν «μύθοι».

Εξηγήθηκε αναλυτικά η χρήση του AED (Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή) απομακρύνοντας έτσι φόβους και αναστολές για τη χρήση του.

Ελπίζουμε οι γνώσεις που αποκτήθηκαν να γίνουν οδηγός και να βοηθήσουν άμεσα σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

Άλλωστε όπως είπε και ο Φράνσις Μπέικον «Η γνώση είναι δύναμη»

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget