ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ποδηλατοβόλτα ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη, στην Κατερίνη
Ποδηλατοβόλτα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη, πραγματοποίησαν από κοινού ο «Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας» και η «Ποδηλατική Απόδραση», το βράδυ τής Τετάρτης 17/11/2021, με εκκίνηση που έγινε από την πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης.

Ας μη χαθεί άλλος χρόνος για την αντιμετώπιση του Διαβήτη, προληπτικά και θεραπευτικά.


Τα μέλη των δύο συλλόγων και οι φίλοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση, μετέδωσαν το μήνυμα «Αν όχι τώρα, πότε;». Το σύνθημα αυτό έχει άμεση σχέση με την υγειονομική κρίση που επικρατεί σήμερα στην τοπική, στην ελληνική και στην παγκόσμια κοινωνία, επειδή ο σακχαρώδης διαβήτης επιβαρύνει, ακόμη περισσότερο, τον ανθρώπινο οργανισμό όταν ο οργανισμός αυτός σχετιστεί με τον κορωνοϊό.

1 of 6
-+


Γι’ αυτό, αποτελεί μεγάλη ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, αφενός μεν να προλαμβάνεται έγκαιρα η ασθένεια του σακχαρώδους διαβήτη, αφετέρου δε, για εκείνα τα πρόσωπα που ήδη πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, να έχουν ευκολότερη η πρόσβαση στη φροντίδα υγείας, ώστε να ρυθμιστεί, ακόμη καλύτερα, το σάκχαρο στον οργανισμό τους.

Και σ’ αυτό το σημείο, η Ελληνική Πολιτεία είναι ανάγκη να βλέπει πάντοτε το όλο θέμα με περισσότερη σοβαρότητα και μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Ιδιαιτέρως ωφέλιμη η χρήση ποδηλάτου όχι μόνο για ασθενείς με Διαβήτη αλλά και για υγιείς.

Δεν είναι τυχαίο που η «Ποδηλατική Απόδραση» επιλέχθηκε από τον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας για από κοινού εκδήλωση και δράση, τη συγκεκριμένη ημέρα.

Κι αυτό, διότι η χρήση ποδηλάτου αποτελεί,
α) χρήσιμη άσκηση για τη διαβητική ισορροπία εκείνων που αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια,
β) χρήσιμη άσκηση και για τους υγιείς προκειμένου να προλαμβάνονται έγκαιρα διάφορα νοσήματα (όπως π.χ. είναι και ο διαβήτης, αλλά όχι μόνο),
γ) αλλά και ως φυσική εναλλακτική πρόταση για κίνηση, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη όχι μόνο για την αποφυγή συνωστισμού οχημάτων στο κέντρο αλλά και για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για την ανθρώπινη υγεία.

Η εκδήλωση της 17ης Νοεμβρίου είχε τεθεί υπό την αιγίδα τής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διαβητικών (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και του Ινστιτούτου Diabetes Federation.

Κατά τη διάρκεια της ποδηλατοβόλτας, τα μέλη και οι φίλοι τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας φορούσαν μπλουζάκια που ήταν χορηγία τής επιχείρησης «Συμεωνίδης», και είχαν στα ποδήλατά τους κρεμασμένα κάποια μπαλόνια που ήταν χορηγία τής επιχείρησης «Despoina event evolutions». Χορηγός τής εκδήλωσης ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Θεοφάνης Τερζόπουλος.

Για πρώτη φορά ο Δ.Κατερίνης συμμετέχει, με ιδιαίτερο τρόπο (μπλε φωταγώγηση του Δημαρχείου), στην παγκόσμια ημέρα αντιμετώπισης του Διαβήτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, καθώς και άλλα μέλη τού Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Θεοφάνης Τερζόπουλος, αλλά και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού τού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ), Γιώργος Τσιαλός.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη, συμμετείχε με ιδιαίτερο τρόπο, για πρώτη φορά, ο Δήμος Κατερίνης. Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 14/11/2021, πραγματοποιήθηκε συμβολική φωταγώγηση του δημαρχιακού μεγάρου με το μπλε χρώμα τού σακχαρώδους διαβήτη.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget