ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Η Ολλανδή δημοσιογράφος που προκάλεσε τον Μητσοτάκη είχε συλληφθεί για υπόθεση παράνομου μετανάστη
Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, η Ολλανδή δημοσιογράφος που προκάλεσε επεισόδιο με την έρωτησή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε εμπλοκή με υπόθεση παράνομου μετανάστη

«Προσωπικά» ζητήματα με το μεταναστευτικό φαίνεται ότι είχε η Ολλανδή δημοσιογράφος που έκανε την προβοκατόρικη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εισπράττοντας την «πληρωμένη» απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού καθώς όπως προκύπτει η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είχε συλληφθεί το καλοκαίρι για υπόθεση φιλοξενίας παράνομου μετανάστη.

Η 61χρονη δημοσιογράφος η οποία τα τελευταία 40 χρόνια ζει στην Ύδρα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κίνδυνο φυλάκισης έως και 1 έτους για την υπόθεση για την οποία συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο. Η Μπέουχελ είχε συλληφθεί με την κατηγορία της «διευκόλυνσης παράνομης διαμονής ξένου πολίτη» με την ίδια να υποστηρίζει ότι όλα είχαν ξεκινήσει από τις κατηγορίες κατοίκων της Ύδρας για την παρουσία στο σπίτι της του 23χρονου Φρίντον από το Αφγανιστάν.


«Με έθεσαν υπό κράτηση σαν να ήμουν κάποιου είδους φονικός τρομοκράτης. Δεν με άφηναν ούτε να πάω στο σπίτι μου για να πάρω τα χάπια μου και αποσμητικό» είχε πει τότε στον Guardian υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν μυστικό πως ο Φρίντον ζούσε μαζί της και ότι είχε καλύψει την ιστορία του ως δημοσιογράφος.

«Το όλο ζήτημα της απόκρυψης είναι γελοίο», είχε πει η δημοσιογράφος. «Υπάρχουν γράμματα που χρονολογούνται από μία δικαστική υπόθεση τον Ιανουάριο του 2020 που αναφέρουν ότι τον φροντίζω και πληρώνω για τον δικηγόρο του και τα μαθήματα ελληνικών του» έλεγε τότε η Μπέουχελ.

PHOTO GALLERYH Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είχε συλληφθεί τον Ιούνιο για υπόθεση φιλοξενίας παράνομου μετανάστηΠηγή: FacebookH ίδια, μάλιστα, μετά τον σάλο που προκάλεσε φάνηκε να το διασκεδάζει αναρτώντας μια φωτογραφία από την παρουσία της στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο διάλογος που προκάλεσε την «έκρηξη» Μητσοτάκη

Η Ολλανδή δημοσιογράφος προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς την ημέρα που το λιμενικό αποκάλυψε την δράση των τουρκικών κυκλώματων που σπρώχνουν βάρκες με μετανάστες προς την Ελλάδα, επέλεξε να τον ρωτήσει για τις κατηγορίες στις οποίες έχει απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τα pushbacks.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού απάντησε ότι «δεν είναι αποδεκτό να έρχεστε σε αυτό το γραφείο και να προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις μη βασισμένες από ντοκουμέντα. Αυτή η χώρα έχει αντιμετωπίσει την μεταναστευτική κρίση, έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. Κάθε μέρα διασώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα» στη συνέχεια άκουσε την δημοσιογράφο να τον διακόπτει της απάντησε σε έντονο ύφος «δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα».

Το βίντεο με την έντονη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολλανδή δημοσιογράφο (από το 20:38 και μετά)

Ο διάλογος

Ingeborg Beugel: Πρωθυπουργέ κ. Μητσοτάκη πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε; Να ψεύδεστε για τα pushbacks, να ψεύδεστε για το τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; Σας παρακαλώ σταματήστε να μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου και τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία κι εσείς συνεχίζετε να τα αρνείστε και να ψεύδεστε, αυτό είναι σαν ναρκισσιστική κατάχρηση. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε πως “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε τίποτα, θα πρέπει να γίνουν μετεγκαταστάσεις, δεν τις κάνουν, τώρα πρέπει να μιλήσω και ναι, κάνω βίαια, απάνθρωπα pushbacks”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών για το θέμα των μετεγκαταστάσεων;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς. Σέβομαι απόλυτα αυτή την κουλτούρα. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι προσβολές, σε αυτή την αίθουσα, προς το πρόσωπό μου και προς τον ελληνικό λαό. Δεν θα δεχτώ να εκτοξεύετε κατηγορίες και εκφράσεις που δεν βασίζονται σε στοιχεία, τη στιγμή που αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση πρωτοφανούς έντασης και έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα.

Μόλις σώσαμε 250 ανθρώπους που διέτρεχαν κίνδυνο πνιγμού στα νότια της Κρήτης. Το κάνουμε αυτό κάθε μέρα. Σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα ενώ ταυτόχρονα, ναι, δεν επιτρέπουμε στα σκάφη που έρχονται από την Τουρκία να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα, όπως είναι δικαίωμά μας βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών, και περιμένουμε από την Ακτοφυλακή της Τουρκίας να έρθει για να παραλάβει τους ανθρώπους αυτούς και να τους επιστρέψει στην Τουρκία.

Αντί λοιπόν να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν τη μετανάστευση εδώ και καιρό συστηματικά, ωθώντας απελπισμένους ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα -γιατί θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που είναι σε τουρκικό έδαφος δεν διατρέχουν κίνδυνο, η ζωή τους δεν είναι σε κίνδυνο- θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε άλλους και όχι σε εμάς.

Έχουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική για τη μετανάστευση. Έχουμε εξετάσει και έχουμε προσφέρει προστασία σε 50.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και δεκάδων χιλιάδων Αφγανών, που έλαβαν…

Επιτρέψτε μου. Έχετε επισκεφτεί τις νέες δομές στα νησιά μας; Έχετε πάει στη Σάμο;

Ingeborg Beugel: Ναι, ήμουν από τους πρώτους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι δεν έχετε πάει στη Σάμο. Σας παρακαλώ, δεν μπορείτε να έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό;

Δίνω μια απάντηση. Μη με διακόπτετε. Όπως σας άκουσα κι εγώ προσεκτικά. Αν πάτε στη Σάμο, θα δείτε μια άψογη δομή, άψογες συνθήκες με τη χρηματοδότηση της ΕΕ με καθαρές εγκαταστάσεις, με παιδικές χαρές για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την κατάσταση στο παρελθόν.

Αυτή είναι η πολιτική μας. Θα την υπερασπιστούμε και δεν θα δεχτώ από κανένα να κουνά το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να την κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά.


NEWSBOMB

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget