ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Κωτσόβολος: Ανάπτυξη 8% μετά την άρση του lockdown – Η μόνη εταιρεία του ομίλου με θετικό πρόσημο

Η εταιρεία στο εξάμηνο Μαΐου-Οκτωβρίου εμφάνισε like-for-like ανάπτυξη (δηλαδή σε σύγκριση ίδιων καταστημάτων) της τάξης του 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα

Κατάστημα Κωτσόβολος / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στο α’ εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2021/2022 (που αφορά στην περίοδο 1/5-31/10/2021) του ομίλου Currys (πρώην Dixons Carphone), η εν Ελλάδι θυγατρική του, η Κωτσόβολος, ήταν η μόνη εταιρεία του ομίλου που εμφάνισε άνοδο του τζίρου.


Στο +19% σε σχέση με το 2019

Όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά στοιχεία -καθώς τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα- η Κωτσόβολος εμφάνισε like-for-like ανάπτυξη (δηλαδή σε σύγκριση ίδιων καταστημάτων) της τάξης του 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν συνολικά ο τζίρος του ομίλου ήταν ελαφρά πτωτικός, σε ποσοστό 1%. Μάλιστα, σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2019/2020, η αύξηση είναι στα επίπεδα του 19%.
Πωλήσεις α’ εξαμήνου 2021/2022

LfL (σύγκριση στα ίδια καταστήματα)

Ην. Βασίλειο & Ιρλανδία
Μεταβολή από 2020/2021: -3%
Μεταβολή από 2019/2020: +11%

Σκανδιναβικές χώρες
Μεταβολή από 2020/2021: -1%
Μεταβολή από 2019/2020: +19%

Ελλάδα
Μεταβολή από 2020/2021: +8%
Μεταβολή από 2019/2020: +19%
Η συμβολή της Ψηφιακής Μέριμνας

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά, σημαντικά βοήθησε την εταιρεία η πρωτοβουλία της Ψηφιακής Μέριμνας που προώθησε η ελληνική κυβέρνηση, στο ξεκίνημα, τουλάχιστον, της εξεταζόμενης περιόδου.
Μ. Βρετανία: Πτώση στην κινητή

Στις υπόλοιπες αγορές, η πτώση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας αποδίδεται κυρίως στην αναμενόμενη υποχώρηση των πωλήσεων στην κινητή τηλεφωνία. Στην κατηγορία των Ηλεκτρικών/Ηλεκτρονικών Ειδών διαπιστώθηκε έντονη ζήτηση από τους καταναλωτές στις αρχές της περιόδου, οι οποίοι ξεχύθηκαν στα καταστήματα μετά από παρατεταμένα lockdowns. Στις σκανδιναβικές χώρες, σημειώθηκε μικρή κάμψη (-1%) αν και σε σύγκριση διετίας η ανάπτυξη είναι της τάξης του 19%, όπως δηλαδή και στην Ελλάδα.
Οι προοπτικές

Σχετικά με τις προοπτικές του ομίλου, η διοίκηση αναμένει να κλείσει η σεζόν με peak στο trading. Έχει λάβει μέτρα για να μετριάσει τη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία συνδυάζεται από προκλήσεις διαθεσιμότητας σε ολόκληρη τη βιομηχανία και ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Εκτιμά δε, ότι είναι σε καλό δρόμο, για να πετύχει τον στόχο της για κέρδη προ φόρων £161 εκατ. στη χρήση 2021/2022. Συνολικά για τη χρήση αναμένει κεφαλαιουχικές δαπάνες περίπου £170 εκατ. (έναντι £190 εκατ. που προέβλεπε το προηγούμενο guidance) και καθαρά μετρητά τουλάχιστον £100 εκατ.
Rebranding

Σημειώνεται πρόσφατα ο όμιλος προχώρησε σε rebranding, μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των brands του ομίλου σε 3 από... 18 που ήταν πριν από μία τριετία, σε μια προσπάθεια της διοίκησης να κάνει απλούστερες και πιο εστιασμένες τις δραστηριότητες.

Πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο & Ιρλανδία βρίσκουμε το brand Carrys, στις σκανδιναβικές αγορές το Elkjop και στην Ελλάδα το Κωτσόβολος.


ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget