ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ορατή θα είναι σήμερα η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης εδώ και 600 χρόνια: Οι προφητείες για το κόκκινο φεγγάρι
Φόβοι για καταστροφές και προφητείες για το «ματωμένο φεγγάρι», το φαινόμενο του οποίου θα διαρκέσει πάνω από τρεις ώρες και θα είναι ορατό από πολλές χώρες της γης.
Τη μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης θα έγινε εδώ και 600 χρόνια, θα έχουμε σήμερα και η οποία μάλιστα θα είναι ορατή. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη σχεδόν ευθυγραμμίζονται (έχουμε συζυγία δηλαδή), με αποτέλεσμα το φεγγάρι να περνάει μέσα από τη σκιά της Γης και έτσι να παίρνει ένα κόκκινο χρώμα.

Σύμφωνα με τη NASA, η διάρκεια της έκλειψης θα είναι 3 ώρες και 28 λεπτά, καλύπτοντας το 97% της πανσελήνου και θα είναι ορατή από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και από την Αυστραλία αλλά και αρκετά μέρη της Ασίας και της Δυτικής Ευρώπης κυρίως, οπότε στην Ελλάδα δεν θα είμαστε τυχεροί να δούμε το φαινόμενο.


Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν πρόκειται μόνο για τη μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης που σημειώθηκε εδώ και 600 χρόνια και η μεγαλύτερη που θα σημειωθεί μέχρι και το 2669, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Holcomb της Ιντιάνα των ΗΠΑ.Η παράδοση με τους κάστορες

Η έκλειψη, όπως είναι διαδεδομένο, γίνεται στην «πανσέληνο του Κάστορα» και το όνομα αυτό το πήρε από μια παράδοση των ιθαγενών της Αμερικής, καθώς όταν έστηναν παγίδες για να πιάσουν κάστορες και να ζεσταθούν με τα δέρματά τους, είχε συμβεί η έκλειψη.

Επίσης, επειδή τον Νοέμβριο έρχονται τα πρώτα κρύα και η έκλειψη σημειώθηκε αυτόν τον μήνα, ονομάζεται και «παγωμένη πανσέληνος»!

Η προφητεία για τη «Δευτέρα Παρουσία»

Η έκλειψη της σελήνης βέβαια, φέρνει από τα παλαιά χρόνια και αρκετές προφητείες ή ακόμα και φόβους. Αυτό πίστευαν οι αρχαίοι πολιτισμοί και κρατάει μέχρι και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις. Οι φόβοι και οι προφητείες είχαν να κάνουν με καταστροφές που φέρνει το φαινόμενο της έκλειψης της σελήνης, ενώ επειδή παίρνει ένα κόκκινο χρώμα το φεγγάρι, κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί το ονόμασαν «το ματωμένο φεγγάρι» το οποίο από κάποιους Χριστιανούς θεωρείται ως σημάδι της «Δευτέρας Παρουσίας».

Μάλιστα, ο προφήτης Ιωήλ γράφει στην Παλαιά Διαθήκη: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής», γι αυτό και υποστήριζαν με θέρμη τη συγκεκριμένη προφητεία.GAZETTA

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget