ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Έρχεται φθηνό πετρέλαιο για 220.000 αγρότες, κριτήρια και δικαιούχοι

Τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης μελετούν τώρα τα κριτήρια βάσει των οποίων θα λάβουν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου το 2022
Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις των Χρήστου Σταϊκούρα και Σπήλιου Λιβανού, 220.000 αγρότες πρόκειται να λάβουν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου το 2022, με το δημοσιονομικό κόστος της παρέμβασης να εκτιμάται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.
«Η επιστροφή θα πραγματοποιείται με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι για παράδειγμα το είδος και η έκταση της καλλιέργειας, σε συνάρτηση με τις πραγματοποιηθείσες αγορές πετρελαίου. Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα προωθηθεί η σχετική απόφαση», σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.
Ποιοι οι ωφελούμενοι της επιδότησης

Το μέτρο, βάσει των όσων ανακοίνωσε ο Σπήλιος Λιβανός, αφορά σε:
Πάνω από 25.000 νέους αγρότες
Περίπου 170.000 αγρότες - μέλη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών
Περίπου 25.000 αγρότες - μέλη της συμβολαιακής γεωργίας.

Εν αναμονή της σχετικής ΚΥΑ, άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τους ετεροεπαγγελματίες, καθώς υπάρχουν και εκείνοι που παραδίδουν τα προϊόντα τους σε συνεταιρισμούς. Το πιθανότερο, ωστόσο, σενάριο - σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο - είναι να εξαιρεθούν της επιδότησης.
Τι είναι γνωστό για την επιδότηση των παραγωγών

Αναφορικά με τους περισσότερους από 25.000 νέους αγρότες έως 40 ετών, η επιλογή αναμένεται να γίνει βάσει των αιτήσεων που έκαναν για το εθνικό απόθεμα ή τη συμμετοχή στο αντίστοιχο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημειώνεται πως οι παραγωγοί για να εισπράξουν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης θα πρέπει να καταθέτουν τα τιμολόγια αγοράς πετρελαίου, ενώ σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος θα υπολογίζεται με βάση το είδος, αλλά και την έκταση, της καλλιέργειας - με όριο ένα ανώτατο πλαφόν ανεξαρτήτως αριθμού στρεμμάτων.


dikaiologitika news
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget