ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


«Πρώτο ένσημο»: Ποιοι νέοι θα πάρουν 100 ευρώ επιπλέον του μισθούΠοιοι νέοι θα πάρουν λεφτά
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου


Το νέο πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» επιδότησης θέσεων εργασίας για νέους 18-29 ετών χωρίς προϋπηρεσία, που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, προωθείται με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Το πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει την 1 Ιανουαρίου του 2022 και το ύψος της κρατικής επιδότησης ανέρχεται σε 1.200 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Αναλυτικότερα ο νεοπροσληφθείς πέραν του μηνιαίου μισθού θα λαμβάνει για έξι μήνες άλλα 600 ευρώ από το κράτος, ενώ τα υπόλοιπα 600 ευρώ θα καταβάλλονται στον εργοδότη ως επιδότηση του μισθολογικού κόστους.
Για εργασία μερικής απασχόλησης το ανωτέρω επίδομα μειώνεται στο ήμισυ. Αν η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας είναι ορισμένου χρόνου διάρκειας μικρότερης των 6 μηνών η νέα θέση εργασίας επιδοτείται αναλογικά με τον χρόνο απασχόλησης και το είδος της σύμβασης.


Με την ίδια τροπολογία επεκτείνεται το πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του υπουργείου Εργασίας ως μέτρο ανάσχεσης των επιπτώσεων της πανδημίας. Από 1/1/2022 οι προβλεπόμενες θέσεις αυξάνονται κατά 50.000 στις 150.000.
Διπλάσιο το Εγγυημένο Εισόδημα Αλληλεγγύης

Με άλλη ρύθμιση, αυξάνεται στο διπλάσιο για το Δεκέμβριο η μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ). Η καταβολή της προσαύξησης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2021 και θα προηγηθεί της τακτικής καταβολής που γίνεται στο τέλος κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ.

 Newsbomb.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget