ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Εξέλιξη «ΒΟΜΒΑ»: Οκτώβριο θα εφαρμοστεί το «σχέδιο» του Ελον Μασκ στην Ελλάδα! - VIDEO

Όλα τρέχουν γρήγορα…

Μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει το σχέδιο του δορυφορικού ίντερνετ στην Ελλάδα, αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η ειδική αδειοδότηση που απαιτείται, δεδομένου ότι για πρώτη φορά αυτή η τεχνολογία έρχεται στη χώρα.


«Η εισήγηση από την ΕΕΤΤ έφτασε πριν από δύο εβδομάδες, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επεξεργασία από την Επιτροπή και στα μέσα Οκτωβρίου θα εκδοθεί η πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την άδεια πρότυπων κεραιών που θα συνυπογραφεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Περιβάλλοντος» ανέφερε πρόσφατα ο υφυπουργός αρμόδιος για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο, Θεόδωρος Λιβάνιος.

«Στόχος είναι να υπάρξει μια αδειοδότηση άπαξ, όπως ισχύει και με τα δορυφορικά πιάτα για την συνδρομητική τηλεόραση, ούτως ώστε να μην χρειάζεται κάθε πολίτης να αιτείται άδεια για την εγκατάσταση τέτοιας σύνδεσης».

Με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, τα συστήματα της Starlink του Ελον Μασκ, θα μπορούν να ξεκινήσουν να παρέχουν τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες τους, δηλαδή δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες, προς το παρόν, χώρες στον κόσμο που θα έχουν διαθέσιμο το Internet του Elon Musk από το διάστημα, με ταχύτητες σύνδεσης άνω των 100 Mbps, ακόμα και σε σημεία που σήμερα δεν έχουν καν κάλυψη.Το 5g ή αργότερα το 6g ίντερνετ θα βοηθήσει την τεχνητή νοημοσύνη να συμμετέχει ακόμα και στην οργάνωση-διοίκηση του κράτους.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να ελέγχει τα πάντα, μέσω του γρήγορου διαδικτύου, για το οποίο επήλθε η συμφωνία Αθήνας-Μασκ.

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος δεν είναι και τόσο αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την τεχνητή νοημοσύνη!

Παλιότερα, είχε αναφερθεί, κατά την Σύνοδο για την Παγκόσμια Κυβέρνηση, στην «βαθιά τεχνητή νοημοσύνη», η οποία μερικές φορές αποκαλείται «γενική τεχνητή νοημοσύνη», που μπορεί να είναι «κατά πολύ εξυπνότερη απ’ τον εξυπνότερο άνθρωπο στην Γη» και φυσικά να ελέγχει την ελευθερία του ανά πάσα στιγμή.

«Αυτή πιστεύω πως είναι μια επικίνδυνη κατάσταση», υπογραμμίζει ο Μασκ.

Άραγε η κυβέρνηση έχει παρακολουθήσει τα λεγόμενά του ή απλά λαμβάνει αποφάσεις, οι οποίες μπορεί και να έχουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Ελλήνων;;;

Δείτε το βίντεο:


ΟΈλον Μασκ έχει δηλώσει πως χρειάζονται τουλάχιστον 12.000 δορυφόροι που θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο χαμηλής τροχιάς πάνω από τον πλανήτη Γη έτσι ώστε, εκτός από τη χαμηλού κόστους πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους κατοίκους της Γης, θα παρέχεται επίσης και πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα αποστολής-λήψης δεδομένων μέσω διαδικτύου σε οποιαδήποτε περιοχή.

Το πως μια ιδιωτική εταιρία μπορεί να εκτελέσει ένα εγχείρημα που θα της δώσει σχεδόν το μονοπώλιο του ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη, με τεράστια χρηματοδότηση από τη NASA και χωρίς καμιά αντίδραση από κράτη όπως η ΗΠΑ και η Ρωσία ή άλλους παγκόσμιους ανταγωνιστές, μας βάζει σε σκέψεις για το ποια κέντρα εξουσίας βρίσκονται πίσω από κυβερνήσεις και παγκόσμιους οργανισμούς.

Το Starlink θα καλύψει όλη τη Γη με ένα δίχτυ άμεσης παρακολούθησης και πληροφόρησης κέντρων που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα αυτά κατά το δοκούν. Μπορούμε να φανταστούμε την εξουσία που θα δίνει η κατοχή τέτοιου μεγέθους πληροφόρησης, ειδικά αν αυτός που θα εξασκεί την παγκόσμια εξουσία θα είναι μόνο ένας.

KATOXIKA NEA

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget