ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Το superfood που έχουμε στο σπίτι και προλαμβάνει σημαντικές ασθένειες

Υπάρχει ένα supefood ου έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και όταν το καταναλώνουμε μας προφυλάσσει από σημαντικές ασθένειες.


Ποιο είναι αυτό;

Μα φυσικά οι ελιές.

Οι ελιές αποτελούν έναν κλασικό καρπό της μεσογειακής διατροφής και απ' αυτές βγαίνει το λάδι. Υπάρχουν διαφόρων ειδών αλλά κάθε μια έχει σπουδαία διατροφική αξία που βοηθάει να χορτάσουμε αλλά παράλληλα κάνει καλό στην υγεία μας.

Οι βιταμίνες (Α και Ε) και τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στις ελιές προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό ενός ανθρώπου. Επίσης, οι ελιές περιέχουν 80% νερό, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, λίπος, σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό και κορεσμένα και πολυακόρεστα.

Αναφορικά με τις θερμίδες, να έχετε στο νου σας ότι περίπου 10 ελιές περιέχουν 60 θερμίδες.Τα οφέλη για την υγεία μας:

Μειώνουν τις πιθανότητες για εμφάνιση οστεοπόρωσης.
Ευνοούν την υγεία της καρδιάς.
Περιορίζουν τις πιθανότητες εμφάνισης μερικών μορφών καρκίνου όπως του στήθους.
Συνεισφέρουν στην υγεία του εγκεφάλου και την προστασία από ενδεχόμενη εμφάνιση ασθενειών όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ.
Καταπολεμά τον διαβήτη και την πιθανή εμφάνισή του.
Δυναμώνουν τα οστά.
Προστατεύουν την όραση.


GOVA STILETO
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]
</