ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Κινδυνεύουν οι λογαριασμοί των χρηστών του Google - Το «εργαλείο» που τους σώζει!
Συναγερμός στον παγκόσμιο κολοσσό λόγω hacking

Σε δισεκατομμύρια ανέρχονται οι κωδικοί πρόσβασης για διαδικτυακούς λογαριασμούς διέρρευσαν στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, ενώ πλέον μπορείτε να ξέρετε αν και ο δικός σας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς.

Η Google έχει δημιουργήσει ένα εύχρηστο εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες του προγράμματος περιήγησης Chrome να ελέγχουν γρήγορα εάν τα διαπιστευτήριά τους στο διαδίκτυο έχουν παραβιασθεί.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία-κολοσσός έχει δημιουργήσει μιαν επέκταση, την οποία εγκαθιστάτε στο Chrome και σας προειδοποιεί εάν τα ονόματα χρήστη και οι κωδικοί πρόσβασής σας έχουν παραβιασθεί.

Η Google κυκλοφόρησε ένα εύχρηστο «πώς μπορείτε», προκειμένου να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την εν λόγω επέκταση που προστατεύει τον κωδικό πρόσβασης.

Το εργαλείο, που ονομάζεται Password Checkup, είναι ένα δωρεάν add-on για το Chrome και κυκλοφόρησε το 2019, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της διαδικτυακής ασφάλειας των χρηστών.

Σαρώνει γνωστές βάσεις δεδομένων με ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης που έχουν κλαπεί από ιστότοπους από χάκερ και έχουν γίνει διαθέσιμοι στο διαδίκτυο.


Το Password Checkup της Google σας ενθαρρύνει να αλλάξετε τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασής σας εάν έχουν διαρρεύσει από χάκερ. 
Εμφανίζει μια προειδοποίηση κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας «ένα από τα 4 δισεκατομμύρια ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης» που έχουν παραβιαστεί.


PRONEWS

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]