ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Eπιμελητήριο Πιερίας - Eπιστολή για επιδότηση ηλ. ρεύματος για παραγωγικούς σκοπούς

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ


Tην επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου για παραγωγικούς σκοπούς, ζητά με επιστολή του προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

“H υπερβολική αύξηση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου των επιχειρήσεων, ιδιαιτέρως δε των ενεργοβόρων βιοτεχνικών, βιομηχανικών και εν γένει μεταποιητικών και παραγωγικών επιχειρήσεων, απειλεί ακόμη και τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων” αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηχριστοδούλου επισημαίνοντας παράλληλά ότι η αύξηση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων μοιραία θα εκτοξεύσει το κόστος των παραγόμενων προϊόντων.

“Ευελπιστούμε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί, τελικά, εξασφαλίζοντας έγκαιρα την απαραίτητη για το σκοπό αυτό χρηματοδότηση, εκμεταλλευόμενη τα πολύ χαμηλά, τουλάχιστον ακόμη, επιτόκια της ΕΚΤ και των αγορών” υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΘΕΜΑ: Επιδότηση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου των επιχειρήσεων

Κύριε Υπουργέ,

Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και ενόψει των δυσθεώρητων αυξήσεων του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για τις επιχειρήσεις, μεταποιητικών και μη, θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα κάτωθι:

Πρώτον: Η ανακοινωθείσα στη Δ.Ε.Θ. από τον πρωθυπουργό επιχορήγηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής τάσεως νοικοκυριών και ορισμένων επιχειρήσεων, σε ποσοστό έως και 80%, κρίνεται ως μία απαραίτητη και οπωσδήποτε θετική παρέμβαση.

Δεύτερον: H υπερβολική αύξηση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου των επιχειρήσεων, ιδιαιτέρως δε των ενεργοβόρων βιοτεχνικών, βιομηχανικών και εν γένει μεταποιητικών και παραγωγικών επιχειρήσεων, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους τόσο για την βιωσιμότητα τους, όσο και για την συνοχή της κοινωνίας.

Αυτό συμβαίνει για τους εξής λόγους: α) Η όποια οικονομική ελάφρυνση από την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών θα εξανεμιστεί από τις τεράστιες ανατιμήσεις του συνόλου των προϊόντων, ιδιαίτερα των ειδών πρώτης ανάγκης, οι οποίες θα προκύψουν, ως φυσικό επακόλουθο, της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής τους.

β) Μεγάλο ποσοστό του συνόλου των επιχειρήσεων θα αντιμετωπίσει το φάσμα της χρεωκοπίας, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του λειτουργικού τους κόστους, συγχρόνως με την κατακρήμνιση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

γ) Η κοινωνική συνοχή θα κινδυνεύσει, εξαιτίας της αναπόφευκτης εκτίναξης της ανεργίας και της συνακόλουθης αδυναμίας των πολιτών να καλύψουν βασικές τους ανάγκες όπως θέρμανση, ένδυση ακόμη και σίτιση.

Τούτων δοθέντων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εξελισσόμενης κατάστασης, προτείνουμε την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου για παραγωγικούς σκοπούς, μέχρι του σημείου να επανέλθει το κόστος τους στο προ των αυξήσεων επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση οι μεν επιχειρήσεις να διατηρήσουν αμείωτο το προσωπικό τους, οι δε πολίτες να αποφύγουν τη πτώση του βιοτικού τους επιπέδου και την φτωχοποίηση.

Έχοντας εμπιστοσύνη στα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, ευελπιστούμε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί, τελικά, εξασφαλίζοντας έγκαιρα την απαραίτητη για το σκοπό αυτό χρηματοδότηση, εκμεταλλευόμενη τα πολύ χαμηλά, τουλάχιστον ακόμη, επιτόκια της ΕΚΤ και των αγορών.Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget