ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Χορήγηση βεβαίωσης σταφυλικής παραγωγής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας, διευκρινίζονται τα εξής σχετικά με τη χορήγηση βεβαιώσεων σταφυλικής παραγωγής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου:
Η χορήγηση βεβαίωσης εκδίδεται από την Υπηρεσία μας βάσει της ηλεκτρονικής Δήλωσης Συγκομιδής που υποβάλλει ο αμπελοκαλλιεργητής στις ψηφιακές υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ., στην οποία ο δηλών συμπληρώνει τη συγκομισθείσα ποσότητα σταφυλιών της τρέχουσας αμπελουργικής περιόδου και τον προορισμό της. Ο αμπελοκαλλιεργητής έχει την πλήρη ευθύνη τόσο της έγκαιρης υποβολής της δήλωσης μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, όσο και της ορθής συμπλήρωσης αυτής.
Στην ανωτέρω βεβαίωση της Υπηρεσίας μας αναγράφεται η συγκομισθείσα πρώτη ύλη /σταφύλια καθώς και ο προορισμός της (οινοποίηση σε νόμιμο οινοποιείο για την παραγωγή κρασιού κ.λ.π.), βάσει της δήλωσης συγκομιδής. Υπενθυμίζεται ότι η απόσταξη δεν αποτελεί προορισμό της συγκομισθείσας ποσότητας, διότι τα στέμφυλα αποτελούν υποπροϊόν της αμπέλου και όχι τη συγκομισθείσα πρώτη ύλη.
Σε περίπτωση ελέγχου της δήλωσης συγκομιδής από την Υπηρεσία μας, ο αμπελοκαλλιεργητής οφείλει να προσκομίσει όλα τα παραστατικά που δικαιολογούν τις επιλογές του στη δήλωση συγκομιδής. Ο δηλών έχει πλήρη ευθύνη και τις συνέπειες του νόμου σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης στοιχείων.


Ο Αν/τής Προϊστάμενος της Δ/νσης

Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής

κ.α.α.


Π. ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *