ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Επιμελητήριο Πιερίας: Παραδόθηκε το πρώτο τεύχος της μελέτης για την αξιοποίηση του Ολύμπου
Παραδόθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας το πρώτο τεύχος της μελέτης διερεύνησης της προοπτικής, των δυνατοτήτων και των τρόπων αξιοποίησης του Ολύμπου, η παρουσίαση του οποίου έγινε από την ανάδοχο μελετητική εταιρεία, στο πλαίσιο του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021.Το πρώτο τεύχος αφορά στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στην παρολύμπια περιοχή της Πιερίας, στην καταγραφή και αξιολόγηση των πάσης φύσεως υποδομών ενώ έχουν αποτυπωθεί λεπτομερώς και με σαφήνεια τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της περιοχής μέσω της ανάλυσης SWOT.

Πρόκειται για μια πολύ αναλυτική αποτύπωση με επικαιροποιημένα στοιχεία, που όμοιά της δεν υπάρχει και η οποία αφορά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική δραστηριότητα της περιοχής καθώς και στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στα χρόνια της κρίσης.

Η “χαρτογράφηση” της ευρύτερης περιοχής υπήρξε αναγκαία καθώς σε αυτή θα στηριχθεί η δεύτερη και η τρίτη φάση της μελέτης όπου θα αναλυθούν οι δυνατοί τρόποι αξιοποίησης του Ολύμπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.


Χατζηχριστοδούλου: “Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει παραδοθεί η μελέτη στο σύνολό της”

“Το Επιμελητήριο, μέσω της μελέτης, πρόκειται να παραδώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάδειξη και αξιοποίηση της δυναμικής του μυθικού βουνού. Η έκδοση του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο διευκολύνει το έργο που έχουμε ξεκινήσει. Μέχρι το τέλος του 2021 θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε επί των τελικών συμπερασμάτων της έρευνας. Συναισθανόμενοι τις προκλήσεις του μέλλοντος, ως Επιμελητήριο Πιερίας, ανοίγουμε τους δρόμους για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής με “πρωταγωνιστή” τον Όλυμπο” ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]