ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ελβετία: Προετοιμάζεται για πιθανή ενεργειακή κατάρρευση τον χειμώνα
Στα πρόθυρα ενεργειακού μπλακ άουτ βρίσκεται η Ελβετία, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (16/10), γι’ αυτό προετοιμάζει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας.


Κατά τη χειμερινή περίοδο 2021-2022, η Ελβετία μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε όλους τους καταναλωτές της και σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει ειδοποιήσεις σε 30.000 επιχειρήσεις, ώστε να είναι έτοιμες να μειώσουν την κατανάλωση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «NZZ am Sonntag», η Ελβετία δεν έχει πρακτικά καμία ασφάλεια σε περίπτωση ενός βαρέος χειμώνα.
Η αποτυχία οποιουδήποτε από τους μεγάλους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής μπορεί να προκαλέσει εθνική διακοπή ρεύματος για δύο ημέρες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου υψηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.


Πάντως, η εισαγωγή ενέργειας θα μπορούσε να έχει βοηθήσει, αλλά η Ελβετία δεν έχει πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως φαίνεται από την ειδοποίηση των ελβετικών Αρχών, σε περίπτωση έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, η πρώτη έκκληση για εξοικονόμηση ρεύματος θα απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό.
Στο δεύτερο στάδιο, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «TOP Online» μπορεί να απαγορευτεί η χρήση των πισινών, των συστημάτων κλιματισμού και των κυλιόμενων.
Η απαίτηση για μείωση της κατανάλωσης θα αφορά στις επιχειρήσεις μόνο στο τρίτο στάδιο και σε περίπτωση ενεργειακής κατάρρευσης, οι απώλειες της χώρας θα ανέλθουν σε 4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα την ημέρα, δηλαδή 4,33 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας, η Ελβετική Ένωση Ηλεκτρικών Εταιρειών προτείνει την κατασκευή περίπου 2.000 μικρών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με φυσικό αέριο και θα λειτουργούν με κατανεμημένο τρόπο σε όλη τη χώρα με περιορισμένη δυναμικότητα.
Ωστόσο, αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την περίοδο έως το 2050.


sputniknews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget