ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πιερία: Υγειονομικοί σε ΑναστολήΜε έκπληξη διαβάσαμε την αγωνιώδη έκκληση των Βουλευτών, Δημάρχων, της Αντιπεριφερειάχη, του τέως Υφυπουργού μας και του ιατρικού συλλόγου του Νομού μας για μαζικό εμβολιασμό των πολιτών της ΠΙΕΡΙΑΣ.

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σ’ αυτή την κοινή δήλωση των τοπικών αρχόντων είναι, ότι ενώ αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την υγεία μας, δεν λένε κουβέντα για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας.

Δεν αναφέρθηκαν σε κανένα σημείο της δήλωσης τους στο ότι ενώ πέρσι είχαμε ανεπτυγμένες 3 κλινικές covid-19 που φιλοξενούσαν περί τους 100 ασθενείς, τώρα έχουμε μια κλινική και νοσηλεύουμε περί τους 30 με 40 ασθενείς και τους υπόλοιπους τους στέλνουμε Θεσσαλονίκη και άλλα νοσοκομεία γιατί δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες, κι αυτό συμβαίνει λόγω των φοβερών ελλείψεων μετά την αναστολή εργασίας, στην οποία έχουν τεθεί περισσότεροι από 122 υγειονομικοί με απόφαση της κυβέρνησης.
Αυτό που δεν αναφέρθηκε επίσης είναι η υποστελέχωση λόγο αναστολής εργασίας σε γιατρούς των ΤΟΜΥ, των Κέντρων Υγείας ,αλλά και το κλείσιμο ιδιωτικών ιατρείων λόγο της Υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση ακόμη περισσότερο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των συμπολιτών μας.

Δεν μας είπαν επίσης για τις ενέργειες που έχουν κάνει όλοι μαζί από κοινού, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχης και ιατρικός σύλλογος για να ενισχυθεί το ΕΣΥ και το Νοσοκομείο μας με Εντατικολόγους, Πνευμονολόγους Παθολόγους και Νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθει το σύστημα στο 4ο κύμα της πανδημίας.

Και τέλος δεν έχουν πει ούτε λέξη για τις προσπάθειες που κάνουν για να επανέλθουν στην μάχη οι πάνω από 122 υγειονομικοί (περσινοί ήρωες) που χωρίς κανένα πειθαρχικό παράπτωμα τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και λείπουν από το νοσοκομείο σ΄αυτή τη δύσκολη μάχη.

Καλές οι από κοινού εκκλήσεις προς τους πολίτες για εμβολιασμό, την απόφαση όμως για να εμβολιαστεί κάποιος την παίρνει μόνος του και οι προσπάθειες των τοπικών αρχόντων πρέπει να εστιάζονται πρωτίστως στην ενίσχυση του νοσοκομείου μας με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ,γιατί η υποστελέχωση υπήρχε και προ covid-19 και οι υπόλοιπες σοβαρές ασθένειες που βασανίζουν τους πολίτες, δεν τελείωσαν με την πανδημία.
ΚΕΝΥΔ (Κίνηση Εναντίωσης κατά της Υποχρεωτικότητας και του Διχασμού Υγειονομικών Κατερίνης)

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]