ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Οι υπερβολικοί έπαινοι στα παιδιά οδηγούν στην αποτυχία!

Κάθε Ελληνίδα μάνα που σέβεται τον εαυτό της σπεύδει να αποθεώσει το τέκνο της έπειτα από κάθε του μικρή ή μεγάλη επιτυχία. Αυτός όμως φαίνεται πως είναι ο πιο σύντομος δρόμος για την αποτυχία του, αφού, σύμφωνα με νέα έρευνα, τα υπερβολικά κομπλιμέντα μπορούν να αποδειχτούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των παιδιών.

Οι ακαδημαϊκοί προειδοποιούν ότι οι έπαινοι είναι χρήσιμοι, όμως, όταν δίνονται αφειδώς, μπορεί να οδηγήσουν το παιδί να σταματήσει να προσπαθεί σκληρά. «Η επιθυμία των περισσότερων γονέων να συγχαρούν τα παιδιά για το παραμικρό τους επίτευγμα είναι ακατανίκητη, γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί επιβεβαίωση και για τους ίδιους σε μεγάλο βαθμό. Είναι πολύ δελεαστικό να πιστεύεις ότι λούζοντας τα παιδιά με θετικές λέξεις θα τα βοηθήσεις. Ενα από τα πιο σκληρά μαθήματα που πρέπει να πάρουν οι γονείς που θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους είναι ότι πρέπει να κόψουν τους υπερβολικούς επαίνους» αναφέρει ο Λι Ελιοτ Μέιτζορ, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Εξετερ, ο οποίος εξηγεί ότι ο έπαινος για κάτι εύκολο περνάει υποσυνείδητα στα παιδιά το μήνυμα των χαμηλών προσδοκιών.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο Μέιτζορ, με τη συμμετοχή 4.500 γονέων, διαπίστωσε ότι το 85% αυτών δεν συνειδητοποιούσε ότι οι έπαινοι είναι τροχοπέδη για τη μάθηση. Για να καταστήσει πιο σαφή τη θέση του, έδωσε μάλιστα το παράδειγμα της 18χρονης Βρετανίδας τενίστριας Εμα Ραντουκάνου, η οποία, αφού κέρδισε το US Open, είπε για τους γονείς της ότι είναι οι πιο σκληροί κριτές της.


news break

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget