ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


“Πορεία αλληλεγγύης στα Πιέρια” Κυριακή 24 Οκτωβρίου και συμμετοχή ΣΕΟ. Αλλαγή ώρας. 1 το μεσημέρι αντί 12
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Η “Πρωτοβουλία φορέων και πολιτών για την προστασία των Πιερίων” διοργανώνει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 “Πορεία αλληλεγγύης στα Πιέρια”, με κατάληξη στις 1 το μεσημέρι στον ανεμολογικό ιστό δίπλα στην κορυφή Αβδέλα. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ στα Πιέρια όρη.

Οι φορείς (Δήμοι, ορειβατικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι) θα ξεκινήσουν από 6 διαφορετικά σημεία και θα ενωθούν στις 12 το μεσημέρι στην Αβδέλα για να διατρανώσουν τις θέσεις τους για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή του βουνού. Εκεί μέλος της “Πρωτοβουλίας” θα διαβάσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Σημεία εκκίνησης:
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βελβεντού θα ξεκινήσει από τα Γιούρτια Πιερίων,
οι ορειβατικοί σύλλογοι Πιερίας από την Άνω Μηλιά,
οι ΣΕΟ και ΕΟΣ Κοζάνης από το χωριό Καταφύγι και τα Λιβάδια (Καταφυγίου),
ο Ορειβατικός Πλατανορεύματος και οι φορείς των Σερβίων από το Δερβένι Πιερίων,
ο Ορειβατικός Ριζωμάτων από το Χ/Κ Ελατοχωρίου.
Και όλοι όσοι επιθυμούν απ’ όποιο σημείο του βουνού τούς βολεύει.

Πληροφορίες για τη διαδρομή:
Η συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης στα Πιέρια είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη ορειβατικών συλλόγων.
Ο χρόνος ανάβασης ως την Αβδέλα (2120 μ.), απ’ όποιο σημείο (από τα 6 προτεινόμενα) κι αν ξεκινήσει κανείς, είναι τουλάχιστον 3 ώρες, καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά άνω των 750 μέτρων.
Να τονίσουμε ότι η πορεία, η ανάβαση στην κορυφή, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση που μόνο οι εν ενεργεία ορειβάτες και οι αθλητές – δρομείς υγείας έχουν.
Όσοι πολίτες (πέραν των ορειβατών) επιθυμούν να ανέβουν, πρέπει να προωθηθούν (από την πλευρά του χωριού Καταφύγι) με αυτοκίνητο ως τη θέση “Κατσαράθκα” Καταφυγίου.
Και από εκεί πάλι, ως την κορυφή, δρόμο – δρόμο χρειάζεται ανηφορικό περπάτημα τουλάχιστον 1 ώρας και 15΄. Απ’ την ανατολική πλευρά του βουνού επίσης μπορείτε να ακολουθήσετε με αυτοκίνητο τον δασικό δρόμο που ξεκινά απ’ την Άνω Μηλιά και να φτάσετε ως κάποιο σημείο της αλπικής ζώνης, απ’ όπου θα ξεκινήσετε μια πιο σύντομη πορεία.
Γι’ αυτό είναι απαραίτητο ο κάθε ενδιαφερόμενος να εκτιμήσει σωστά την φυσική του κατάσταση και τις δυσκολίες που παρουσιάζει ένα ψηλό βουνό (συν τον απαραίτητο χειμερινό εξοπλισμό) πριν το αποφασίσει.
Για τις ώρες αναχώρησης από τα 6 σημεία του βουνού και για περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τους ορειβατικούς συλλόγους που συντονίζουν αντίστοιχα τις αναβάσεις.

Χειμερινός εξοπλισμός:


Ορειβατικά παπούτσια,
ορειβατικό παντελόνι (μακρύ), κάλτσες (και εφεδρικές),
iso μακρυμάνικο, μπατόν,
σακίδιο ημέρας,
αδιάβροχο,
αντιανεμικό,
δεύτερο iso μακρυμάνικο (ή φούτερ),
πετσέτα,
σκούφος (ή καπέλο),
γάντια,
σνακ (μπάρες, σοκολάτα, παστέλι),
ατομικό φαρμακείο,
νερό 1,5 L.,
κινητό.

Σημαντικές σημειώσεις:

α) Τα μέλη της ομάδας ανάβασης συμμετέχουν σ’ αυτήν με δική τους ευθύνη.
β) Οι συμμετέχοντες φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος από υπαιτιότητά τους.
γ) Οι αρχηγοί της ανάβασης (έμπειρα άτομα των ορειβατικών συλλόγων) έχουν τον πρώτο λόγο και οι συμμετέχοντες υπακούουν στις οδηγίες των αρχηγών.
δ) Οι αρχηγοί της ανάβασης έχουν δικαίωμα να τροποποιήσουν ή να ματαιώσουν τμήμα της, εάν κατά την κρίση τους, οι τοπικές συνθήκες καιρού – βουνού δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας.
ε) Το πρόγραμμα της ανάβασης ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.

Καλή πορεία!

ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στα Πιέρια και στον Τίταρο!

Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά παντού!

Ο ΣΕΟ Κοζάνης συμμετέχει στην “πορεία αλληλεγγύης στα Πιέρια ” που διοργανώνει η “Πρωτοβουλία φορέων και πολιτών για την προστασία των Πιερίων” την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.

Ο ΣΕΟ Κοζάνης συμμετέχει στην “πορεία αλληλεγγύης στα Πιέρια ” που διοργανώνει η “Πρωτοβουλία φορέων και πολιτών για την προστασία των Πιερίων” την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.

Καλούνται τα μέλη και φίλοι του συλλόγου και της φύσης να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Κυριακής .
Συνάντηση όσων ανταποκριθούν στην πρόσκληση, στις 8:00, στο super market Κόντρα για να κινηθούμε ομαδικά (με αυτοκίνητα) για Χωριό Καταφύγι, πορεία προς το καταφύγιο του ΣΕΟ και από κει στην κορυφή Αβδέλλα, όπου και ο τόπος συνάντησης όλων των φορέων.


Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2461025909 και 6946330259

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget