ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Κων. Μαύρος-ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αύξηση τιμών μέχρι το Πάσχα του 2022

Πληρώνουμε το λογαριασμό της καθυστέρησης - «Αν είχε πραγματοποιηθεί η πράσινη μετάβαση πριν από 10 χρόνια, σήμερα δεν θα υπήρχε πρόβλημα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες


Ο Κωνσταντίνος Μαύρος / Πηγή: Eurokinissi


Μέχρι το Πάσχα του 2022 εκτιμά ο Κωνσταντίνος Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ότι θα συνεχιστεί το πρόβλημα με τις τιμές φυσικού αερίου, μιλώντας στο 3ο φόρουμ Renewable & Storage. Όπως είπε, αυτό συμπεραίνεται αν αξιολογηθούν τεχνικά τα future contacts, και σημείωσε ότι για τις αυξημένες τιμές στο φυσικό αέριο η λύση είναι οι ΑΠΕ.Οπως είπε, «η ενεργειακή μετάβαση προφανώς δημιουργεί κάποιες ειδικές συνθήκες, όμως οι ΑΠΕ είναι μονόδρομος. Αν είχε πραγματοποιηθεί η πράσινη μετάβαση πριν από 10 χρόνια, σήμερα δεν θα υπήρχε πρόβλημα».

Σχετικά με την απολιγνιτοποίηση σημείωσε ότι πλέον «έχει γίνει και de facto και de jure, έχει θεσμοθετηθεί, προχωράμε, δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω. Αυτή τη στιγμή πληρώνεται ο λογαριασμός αυτής της καθυστέρησης».

►Ενεργειακή κρίση: Βιαστική και χωρίς σχέδιο η πράσινη μετάβαση, λένε παίκτες της αγοράς

►Γ. Περιστέρης: Η πράσινη μετάβαση απαλάσσει την Ελλάδα από την ενεργειακή και εθνική υποτέλεια

Λύση τα διμερή συμβόλαια

Ως προς τις λύσεις στις οποίες πρέπει να προβεί η αγορά, σημείωσε ότι «πρέπει να οδηγηθούμε στα διμερή συμβόλαια το συντομότερο. Στη ΔΕΗ ξεκινήσαμε στη Μεγαλόπολη το πρώτο έργο με διμερές συμβόλαιο (50 μεγαβάτ). Αναλαμβάνουμε το κόστος και τις αποφάσεις να κατασκευάσουμε έργα».

Σχετικά με την αναγκαιότητα των επενδύσεων στην αποθήκευση ενέργειας, σημείωσε ότι χωρίς αποθήκευση δεν θα αντλήσουμε ποτέ όλο το όφελος από τις ΑΠΕ. Στην πλευρά των ΑΠΕ υπάρχει στοχαστικότητα η οποία θα ομαλοποιηθεί με την αποθήκευση. Για να πάμε σε αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και του θέματος των τιμών και να επωφεληθούν και ο καταναλωτής και η βιομηχανία, η λύση είναι ΑΠΕ σε καλό μείγμα, αποθήκευση και δίκτυα, είπε.

«Για να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες τιμές, πρέπει να κατασκευάσουμε περισσότερες Ανανεώσιμες» κατέληξε


ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]