ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Τουρνουά Teqball - 25/26 Σεπτέμβρη στην Παραλία

Το Teqball επινοήθηκε πριν από 10 χρόνια στην Ουγγαρία. Αρχικά ο σκοπός του ήταν η προπόνηση των ποδοσφαιριστών αφού μέσα σε λίγα λεπτά έρχονται πάρα πολλές φορές σε επαφή με την μπάλα βελτιώνονται στο κοντρόλ, στην πάσα και στις γρήγορες αποφάσεις.Πολύ σύντομα διαδόθηκε στις 5 ηπείρους και έγινε επίσημο άθλημα. Αυτή την στιγμή παίζουν Teqball εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 120 ομοσπονδίες και σύντομα θα φτάσουν τις 200 αφού πολλές χώρες παίζουν Teqball και ετοιμάζουν την ίδρυση ομοσπονδίας. Μία από αυτές και η Ελλάδα όπου η ομοσπονδία είναι υπό σύσταση.Παρόλο που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η σύσταση της ομοσπονδίας έχουν γίνει τουρνουά στην Ελλάδα και υπάρχουν τραπέζια σε πολλές πόλεις. Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν προμηθευτεί εξοπλισμό και προπονούνται είναι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε το 2016 ο Έλληνας αθλητής Νικόλαος Ζιβάνοβιτς έφτασε στα ημιτελικά.

Η Fiteq (παγκόσμια ομοσπονδία) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ΔΟΕ για την ένταξη του αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων.

Τα πρώτα του βήματα κάνει και στην Ελλάδα ( σε διεργασίες η υπό σύνθεση ελληνική ομοσπονδία Teqball) με διάφορες εκδηλώσεις - διοργανώσεις γνωριμίας με το άθλημα!!!
PIERIA SPORT


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας