ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Oι ΝΕΟΙ πρωταγωνιστές - Του Φώντα Μπαραλιάκου


Η ανάγνωση των εξαγγελιών και των μέτρων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, φανερώνει ξεκάθαρα τον κεντρικό πολιτικό στόχο της κυβέρνησης
Του Φώντα Μπαραλιάκου *

Η ανάγνωση των εξαγγελιών και των μέτρων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, φανερώνει ξεκάθαρα τον κεντρικό πολιτικό στόχο της κυβέρνησης εφεξής: «οι ΝΕΟΙ πρωταγωνιστές».

Οι νέοι αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία και την οικονομία. Το αξίζουν, τους το οφείλουμε. Είναι η γενιά που είδε τα όνειρα, τους στόχους και τις ελπίδες της να τα ακυρώνουν η οικονομική κρίση, τα μνημόνια και πρόσφατα η πανδημία του COVID.

Ώρα να αποκτήσουν οι νέοι και πάλι τον ζωτικό τους χώρο, βασιζόμενοι σε ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων που θα τους επιτρέπει με ρεαλισμό να ατενίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Μετά από 19 μήνες πανδημίας η 85η ΔΕΘ υπήρξε το πρώτο σημαντικό πολιτικό-οικονομικό γεγονός στο οποίο η υγειονομική κρίση δεν ήταν το κεντρικό θέμα. Κι αυτό οφείλεται στις δραστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που σκοπεύει να ξετυλίξει το πολιτικό και οικονομικό νήμα ακριβώς από εκεί που σταμάτησε, τον Φεβρουάριο του 2020.Η φετινή ΔΕΘ σηματοδοτεί την δυναμική επανεκκίνηση και την επιστροφή στην κανονικότητα με επίκεντρο την οικονομία και τις επενδύσεις. Αιχμή της πρωθυπουργικής ομιλίας ήταν οι νέοι και η μεσαία τάξη, με ρεαλιστικές προτάσεις και πρόγραμμα.

Η ανάπτυξη βρίσκεται σε φάση εκτίναξης, 16,2% το 2ο τρίμηνο του 2021, η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και υπάρχει μία «πλατιά συμμαχία της λογικής» (που τα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έλειψε), μία «πλειοψηφία ορθολογισμού», που ευνοεί τις μεταρρυθμίσεις.

Πρώτη φορά γίνεται αναθεώρηση προβλέψεων ανάπτυξης προς τα πάνω. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο στην ΔΕΘ αναθεώρησε τον στόχο για ανάπτυξη το 2021 από το 3,6% στο 5,9%.

Αυτό δίνει την δυνατότητα για ελαφρύνσεις και στήριξη στις επαγγελματικές, κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο τα τελευταία χρόνια αλλά και για την θωράκιση των νοικοκυριών στη διαφαινόμενη ακρίβεια που ξεκίνησε να πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη .

Το πακέτο συμπληρώνουν τα μέτρα υπέρ της απασχόλησης, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της παιδείας.Η συνολική χρηματοδότηση αγγίζει τα 3,5 δισ. ευρώ.

Ιστορικά μιλώντας δεν έχει υπάρξει πιο γόνιμο περιβάλλον για τη μετάβαση μίας χώρας σε νέα εποχή.

«Η Ελλάδα αλλάζει»!

*Ο Φώντας Μπαραλιάκος είναι Οικονομολόγος, Βουλευτής ΝΔ Π
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget