ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


«Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδίσει, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθεί;»

Σιγά σιγά άρχισες να ακούς πως είναι ποινικά υπεύθυνος και με κακούργημα οποίος κατέχει ψευδή βεβαίωση του μπολιού.
Σκέφτηκες πως για μια ακόμα φορά θα ξελασπώσεις ως κλασικός Έλληνας. Θεώρησες το μπολι ως το δάσος αλλά έσφαλες. Το μπολι είναι το δέντρο. Το δάσος είναι το μαρκάρισμα.

Είπες θα τους νικήσω στο γήπεδο τους. Το σκέφτηκες αυτό γιατί είσαι κολλημένος στο πολιτισμό τους. Είσαι τόσο κολλημένος που θα έκανες τα πάντα για να είσαι μέρος αυτού του πολιτισμού.

Θα το ξαναπώ πως όσοι προσπαθούν να νικήσουν αυτούς που έφτιαξαν το παιχνίδι στο γήπεδο τους είναι καταδικασμένοι να χάσουν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν είναι ηλίθιοι. Πώς θα μπορούσε το σύστημα αυτό να επιλέξει στις κατάλληλες θέσεις χαζούς;

Εσύ ψάχνεις μια καλή ζωή. Αυτοί που έστησαν το παιχνίδι ψάχνουν πως θα σε οδηγήσουν στη πτώση. Μοιάζεις με έναν αστυνομικό που απλά κοιτάει τη δουλειά του ενώ ο φυλακισμένος σκέφτεται κάθε δευτερόλεπτο πως θα αποδράσει. Ο ένας είναι θα λέγαμε στο κόσμο του και ο άλλος προσηλωμένος στο στόχο.Μισθοφόρους που πουλάνε και τη ψυχή τους στο βωμό του χρήματος και τη δόξας, ναι τέτοιους διαλέγουν. Ναι αυτά που σου μαθαίνουν ακόμα και όταν δεν έχεις μάθει καλά καλά να περπατάς να κυνηγάς στη ζωή σου. Ναι τέτοιους έχουν. Τέτοιους τους θέλουν όλους.

Ικανούς να στο παίζουν καλοί όταν πρέπει, χαζοί όταν πρέπει, σε πανικό όταν πρέπει, συναισθηματικοί όταν πρέπει, να γίνονται κακοί όταν πρέπει. Όλα αυτά για να εξυπηρετήσουν τη προώθηση του σχεδίου. Ξέρουν δεν ξέρουν τον τελικό σκοπό αυτό κάνουν. Ρασοφόροι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι γενικά με επιρροή…

Νομικοί που νόμιζες ότι θα νικήσουν υπάρχει το ενδεχόμενο να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ήδη ακούμε για ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν άφηναν τους γιατρούς να επέμβουν. Για ποιους νομίζεις χτίζουν τη νέα ιστορία τους;

Νόμιζες ότι θα τους νικήσεις στο νομό; Μα αυτοί έφτιαξαν το νόμο. Τον ελέγχουν δεν ελέγχονται από αυτόν. Νόμιζες ότι θα τους ταράξεις στις αγωγές και θα πάρεις χρήματα; Μα αυτοί επινόησαν τα χρήματα. Στα έδωσαν να τα κυνηγάς και αυτοί απλά τα κόβουν και τα μοιράζουν.

Δεν θέλεις να αλλάξεις μυαλό και οδεύεις στο σημείο που θα υποκύψεις. Στο τέλος θα σου χτυπήσουν τη πλάτη και άντε αφού έγινες καλό παιδί σε συγχωρούμε και εσύ θα γίνεις ο νέος μαρκαρισμένος του συστήματος.

Δεν τους νικάς στο γήπεδο τους. Τους κερδίζεις όταν πας αντίθετα σε αυτό που προσφέρουν.

Τι προσφέρουν; Τεχνολογική εξάρτηση; Γίνε τεχνολογικά ανεξάρτητος.

Προσφέρουν αφθονία σε τροφή μέσα από τα δικά τους δίκτυα; Γίνε αυτάρκης. Στο έχει πει πάμπολλες φορές σε αυτό το site o stranger.

Προσφέρουν ιατρική περίθαλψη μέσα στο δικό τους σύστημα; Γίνε ιατρικά ανεξάρτητος. Πώς; Ψάξε βρες λύση και για αυτό σου έχει δώσει μια λύση σε αυτό το site o stranger.

Πώς θα αντισταθείς σε αυτά που θα σε υποχρεώσουν αν δεν είσαι αυτάρκης σε τροφή, νερό και ότι αφορά την ιατρική; Στα πρώτα δύσκολα θα τρέξεις γιατί δεν θα μπορείς διαφορετικά. Δεν θα αντέξεις. Στο καναπέ καλά τα λέμε όλοι, αλλά όταν σφίξουν τα “γάλατα” ποιος μπορεί να αντέξει;

Αλήθεια δούλεψες με το μυαλό σου να είσαι πνευματικά έτοιμος για όταν σε ζορίσουν; Όταν βάλεις στη ζυγαριά από τη μια μεριά το σπίτι με τα δάνεια και από την άλλη το μπόλι τι θα κάνεις; Όταν θα βάλεις στη ζυγαριά από τη μια τη τροφή των παιδιών σου και από την άλλη το μπόλι τι θα κάνεις;

Είσαι πνευματικά έτοιμος για αυτά που βλέπεις ότι θα φέρουν στο παιχνίδι σύντομα;

Το μπολι είναι απλά το δέντρο. Το έχουν δείξει με τόσους πολλούς τρόπους που είναι ξεκάθαρο πλέον. Ακούγοντας συζητήσεις κανένας πλέον δεν το κάνει γιατί φοβάται για τον ιό, αλλά το κάνει μόνο για τη δουλειά, για τα ταξίδια, για το καφέ, για τη γκόμενα μην τον αφήσει για τον άλλον τον μπολιασμενο που θα τη πάει στο κιαμο. Για ότι θες μπόλια γίνονται, όχι όμως για τον φόβο του ιού.

Η σύγχρονη ιερά εξέταση απαιτεί να διώκονται ποινικά και με κακούργημα όσοι κατέχουν ψεύτικα πιστοποιητικά. Αύριο θα το απαιτούν και για όλους όσους δεν υπακούσουν τις συμβουλές της ιεράς αυτής εξέτασης. Το θέμα δεν είναι αν θα γίνει αλλά το ποτέ.

Το μόνο βέβαιο είναι πως αν χάσεις αυτή τη μάχη μετά από πολλά χρόνια θα σε έχουν κατατάξει στα γραπτά τους όπως κάποτε άτομα που καταδίκαζε η Ιερά εξέταση του Βυζαντίου. Θα σε λένε ίσως και οπαδό του Αρείου, του πρώτου θεομάχου και ανάθεμα τρεις από τους αφφικιάλους για τους αρνητές του Αγίου μπολιού…

Τι σε κάνει να νομίζεις ότι η ιστορία που σου έμαθαν ισχύει έτσι όπως στην έδειξαν; Η Ιερά εξέταση νίκησε. Αυτή σου έδωσε να μάθεις τα πάντα.

Όπως τώρα κυνηγάνε επιστήμονες γιατί λένε τι ορθόν έτσι κάποτε έκαιγαν όσους έλεγαν ότι η γη γυρίζει…θες να περιμένεις πότε θα στήσουν τις πυρές ή να προετοιμαστείς;

Μη ξεχνάς ποτέ: ο Χριστός σου είπε “τι έχει να ωφελήσει τον άνθρωπο αν κερδίσει όλο το κόσμο αλλά χάσει τη ψυχή του;”

«Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδίσει, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθεί;» [Ματθ. ιστ’ 26]

Έχε το σαν οδηγό σου…


ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget