ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Μια αξιόλογη δράση της «Λαλίτσας Αμκε»


Ένας σημαντικός θεσμός με αναφορά στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη καθιερώθηκε εδώ και είκοσι χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποσκοπώντας στην ευαισθησία των Ευρωπαίων πολιτών
Ένας σημαντικός θεσμός με αναφορά στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη καθιερώθηκε εδώ και είκοσι χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποσκοπώντας στην ευαισθησία των Ευρωπαίων πολιτών έτσι ώστε οι πόλεις να είναι ασφαλέστερες, συμμετοχικότερες, ελκυστικότερες, με πρόσβαση για ολοένα και περισσότερους πολίτες και ασφαλώς πιο πράσινες.
1 of 5
-+


Το επταήμερο 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, εδώ και δύο δεκαετίες, η θέσπιση της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» αποτελεί το εφαλτήριο για υλοποίηση πρωτοβουλιών σε κάθε γωνία της Γηραιάς Ηπείρου, έτσι ώστε οι κοινωνίες να επιλέγουν βιώσιμους και ήπιους τρόπους μετακινήσεων, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο. Εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη λοιπόν και η Κατερίνη, μια φιλική για το ποδήλατο πόλη, στον χάρτη δράσεων στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://mobilityweek.eu/registered-actions/?country=GR

Μια αξιόλογη δράση στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στην πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης, η κοινότητα της «Λαλίτσας».

Με κεντρικό μήνυμα: «Φόρεσε το κράνος σου και φύγαμε…» κάλεσε παιδιά-ποδηλάτες να δοκιμάσουν ένα ολοκαίνουριο κράνος και αν το επιθυμούσαν να γίνει δικό τους και να το χρησιμοποιούν πλέον στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Παράλληλα με την ενημέρωση των παιδιών, τα μέλη της «Λαλίτσας» με σύντομα παιχνίδια (παντομίμα) και στοχευμένες ερωτήσεις, παρακινούσαν τα παιδιά να εφαρμόσουν αυτή την καλή συνήθεια, συνειδητά και υπεύθυνα.

Με την ευγενική προσφορά των Μεγάλων Χορηγών: «Λαζαρίδης-Bikes», «Ερμής Κοινόχρηστα» και «tirisis-Λογιστικά φοροτεχνικά» αλλά και των δεκάδων υποστηρικτών αγοράσθηκαν 53 ολοκαίνουρια κράνη για τα παιδιά της πόλης μας.


Στη δράση συμμετείχαν οι Βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις της «Λαλίτσας» αλλά και να προσφέρουν κράνη στα παιδιά.

Στην κατακλείδα της δράσης οι διοργανωτές της καθόλα αξιόλογης δράσης μας επισημαίνουν: «Ραντεβού, με ασφάλεια, στις επόμενες δράσεις της Λαλίτσας.»Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget