ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Σημαντική Ανακοίνωση της Μητρόπολης για την κατ’ οίκον παραμονή των κεκοιμημένωνΣχετικά με την κατ’ οίκον παραμονή των κεκοιμημένων, διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις παραδόσεις του λαού μας, οι κεκοιμημένοι μεταφέρονται στην οικία όπου παραμένουν μέχρι την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας. Βεβαίως, υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς τους απευθείας στον Ιερό Ναό, όπου θα τελεστεί η κηδεία.


Τον τελευταίο καιρό, κύκλοι που πρόσκεινται σε ορισμένα Γραφεία Τελετών, διαδίδουν την ψευδή φήμη ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή των κεκοιμημένων στα σπίτια.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδεμία απόφαση της Πολιτείας ή της Εκκλησίας απαγορεύει την παραμονή των νεκρών στα σπίτια, εκτός εάν ο θάνατος έχει επέλθει λόγω κορωνοϊού.

Η κατ’ οίκον παραμονή των κεκοιμημένων δεν επιβάλλεται αλλά συνιστάται, διότι είναι σύμφωνη τόσο με τη διδασκαλία της Εκκλησίας όσο και με τις οικογενειακή λαϊκή μας παράδοση. Επιπλέον, επιβάλλεται για παιδαγωγικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, όπως ορίζονται κάθε φορά από τις αρμόδιες Αρχές.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget