ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Καλή ροή στη ντομάτα, με υψηλή ζήτηση και ικανοποιητικές τιμές παραγωγού
Οι καύσωνες μείωσαν τις αποδόσεις στη ντομάτα, σε υψηλά όμως επίπεδα είναι οι τιμές παραγωγού.Οι καύσωνες μείωσαν τις αποδόσεις στη ντομάτα, σε υψηλά όμως επίπεδα είναι οι τιμές παραγωγού.

Ο κ. Παντελής Λάμπρου είναι παραγωγός υπαίθριας, αλλά και θερμοκηπιακής ντομάτας στη Μεσσήνη. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο, σχετικά με την πορεία του προϊόντος αυτή την περίοδο, οι καύσωνες του περασμένου διαστήματος έχουν ρίξει τις αποδόσεις, όμως οι τιμές παραγωγού έχουν πάρει την ανιούσα. Έτσι, όπως μας εξήγησε ο ίδιος κι αναλόγως της ποιότητας, οι τιμές για τη ντομάτα σήμερα παίζουν μεταξύ 1,10 και 1,40 ευρώ το κιλό, αφήνοντας εισόδημα στον παραγωγό.

Ο κ. Ηλίας Κωστάκος, παραγωγός από την Σκάλα Λακωνίας δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ότι η ντόπια ντομάτα είναι σε έλλειψη αυτή την περίοδο, καθότι οι καλλιέργειες και δεν ήταν πολλές, αλλά και επηρεάστηκαν από τον καύσωνα. Στην ευρύτερη περιοχή που δραστηριοποιείται ο κ. Κωστάκος, ο οποίος θα προχωρήσει σε νέα φύτευση ντομάτας από Σεπτέμβριο, όπως μας λέει είναι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, όσι έχουν τώρα υπαίθρια ντομάτα. Αντίθετα, σύμφωνα με τον κ. Κωστάκο, υπάρχει παραγωγή στο ντοματάκι βελανίδι, το οποίο ο ίδιος παράγει, τυποποιεί και το εμπορεύεται στην χονδρική, πιάνοντας σήμερα μια τιμή γύρω στα 2 ευρώ το κιλό, δηλαδή σαφώς ικανοποιητική. Όπως μας εξηγεί η ζήτηση για ντοματάκι τέτοιου τύπου είναι έντονη, όπως και για την ντομάτα γενικότερα.

Ο κ. Θανάσης Φίλανδρος, παραγωγός με 15 στρέμματα υδροπονικής καλλιέργειας ντομάτας τόνισε στον ΑγροΤύπο πως το χαρακτηριστικό της περιόδου είναι η έντονη ζήτηση για τη ντομάτα, που κυρίως είναι σε έλλειψη πιο πολύ στις νότιες περιοχές της χώρας. Ο κ. Φίλανδρος, παραγωγός από την Σκύδρα Πέλλας πουλάει αυτή την περίοδο ντομάτα με τιμή 1 ευρώ το λιγότερο, ενώ το ντοματίνι - βελανίδι το διαθέτει όλο το χρόνο σε σταθερή τιμή στην αγορά, προς 1,5 ευρώ το μισόκιλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αντιμετώπισε προβλήματα φέτος από ασθένειες κ.λπ. στις καλλιέργειές του και τα πράγματα ήταν ελεγχόμενα.
Μπίκας Αλέξανδρος


ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget