ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ξενάγηση στο Κάστρο του Πλαταμώνα 50ο Φεστιβάλ Ολύμπου - Αρχαιολογικοί Περίπατοι
Ο θεσμός των «Αρχαιολογικών Περιπάτων» υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου.

«Οι Αρχαιολογικοί Περίπατοι» σταθμεύουν φέτος στο Κάστρο του Πλαταμώνα, δίδοντας την ευκαιρία στους «οδοιπόρους» να ξεναγηθούν αλλά και να γνωρίσουν το εμβληματικό Κάστρο της Φραγκοκρατίας, χτισμένο στη θέση του αρχαίου Ηρακλείου ή Ηράκλειας.

Ξενάγηση στο Κάστρο του Πλαταμώνα

Η καθόλα αξιόλογη πρωτοβουλία του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2021, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, στις 7 το απόγευμα.

Ξεναγός, η αρχαιολόγος Ευπραξία Γ. Δουλγκέρη, προϊσταμένη του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Εφορίας Αρχαιοτήτων Πιερίας, η οποία μας γνωστοποιεί:

«Θα πραγματοποιηθεί ένας αρχαιολογικός περίπατος στο Κάστρο του Πλαταμώνα όπου μέσω των σωζομένων αρχαιολογικών καταλοίπων του, θα περιδιαβούμε τις διάφορες ιστορικές περιόδους που το διατρέχουν.

Από τα αποσπασματικά λείψανα της ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας του άλλοτε περιώνυμου Ηρακλείου περνούμε στις Ενετικές οχυρώσεις και τις στοιβαρές επάλξεις τις βυζαντινές ανωδομήσεις και τα ιερά καθιδρύματα κατόπιν στις επεμβάσεις των νέων κυριάρχων Οθωμανών και την μετατροπή σε τεμένη και οχυρωματικά έργα και στα οικιστικά κατάλοιπα του πιο καθημερινού βίου της άλλοτε νευραλγικής καστροπολιτείας από το πέρασμα της Μακεδονίας στη Θεσσαλία.»

Η Ευπραξία Γ. Δουλγκέρη, είναι μόνιμο μέλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Υπηρέτησε επί σειρά ετών στην 9η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης όπου εκτός από την συμμετοχή της σε ανασκαφές και ξεναγήσεις στα μνημεία της πόλης, υπήρξε υπεύθυνη καταγραφής κειμηλίων δημοσίων και ιδιωτικών καθώς και υποθέσεων αναφορικά με την αρχαιοκαπηλία.

Κάτοχος πτυχίων Γαλλικής και Τουρκικής γλώσσας, με δημοσιεύσεις σε συνέδρια σχετιζόμενα κυρίως με την τέχνη της βυζαντινής περιόδου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επικεφαλής του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της ΕΦ.Α Πιερίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Λόγω των μέτρων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επιβάλλει η πολιτεία, οι επισκέπτες κατά την είσοδο στο Κάστρο του Πλαταμώνα, τη διαμονή και την έξοδο, επιβάλλεται να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget