ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


NASA: Μεγάλος αστεροειδής με διάμετρο μεγαλύτερη των 220 μέτρων μπαίνει στην τροχιά της Γης αυτή την εβδομάδα!

Σύμφωνα με τη NASA ένας τεράστιος αστεροειδής με μέγεθος διπλάσιο από τον πύργο του Big Ben στο Λονδίνο και με διάμετρο μεγαλύτερη από 220 μέτρα θα μπει στην τροχιά της Γης αυτή την εβδομάδα.

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA παρακολουθεί έναν τεράστιο αστεροειδή με διάμετρο μεγαλύτερη των 220 μέτρων, καθώς αυτός κατευθύνεται προς την τροχιά του πλανήτη Γη.

Ο αστεροειδής έχει την κωδική ονομασία 2008 GO20 και φέρεται να και φέρεται να έχει διπλάσιο μέγεθος από τον εμβληματικό πύργο του Big Ben στη βρετανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τους αστρονόμους, ο αστεροειδής ανήκει στην τάξη αστεροειδών Apollo, στην οποία κατατάσσονται οι αστεροειδείς που τέμνουν την τροχιά της Γης.

Όμως παρά την κοντινή απόσταση με τον πλανήτη μας, η πιθανότητα να συγκρουστεί με την επιφάνεια της Γης χαρακτηρίζεται εξαιρετικά χαμηλή.

Το ουράνιο σώμα τελικά θα περάσει από τον πλανήτη με ταχύτητα 8 χλμ/δευτ. ή διαφορετικά 28.800 χλμ/ώρα.

Για να γίνει αντιληπτό το τεράστιο μέγεθος του αστεροειδή, το ουράνιο σώμα έχει διπλάσιο μέγεθος από τον Big Ben και είναι τρεις φορές ψηλότερος από την γέφυρα Tower Bridge.Όπως ανέφερε η βρετανική ταμπλόιντ Daily Star, κι ένας άλλος αστεροειδής πέρασε από την τροχιά της Γης τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Πρόκειται για τον αστεροειδή 2020 PMZ, που υπολογίστηκε να έχει περίπου το μέγεθος της γέφυρας του Σαν Φρανσίσκο, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Όσο για τον αστεροειδή 2008 GO20, αυτός αναμένεται να περάσει με ασφάλεια σε απόσταση 11 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που χωρίζει τη Γη με τον φυσικό δορυφόρο της τη Σελήνη.

Ο 2008 GO20 έχει καταχωρηθεί στη λίστα της NASA με τα κοντινά στον πλανήτη μας ουράνια σώματα NEO ( Near Earth Objects), που περιλαμβάνει περίπου 2 χιλ. διαστημικούς βράχους, κομήτες και άλλα αντικείμενα που παρακολουθούνται από τις διαστημικές υπηρεσίες, καθώς θα μπορούσαν να κινηθούν κοντά στη Γη.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα κάποιο από αυτά τα ουράνια σώματα να πέσουν στη Γη, αλλά για καλό και για κακό οι
αστρονόμοι παρακολουθούν τις τροχιές τους.


KATOXIKA NEA

 αστρονόμοι παρακολουθούν τις τροχιές τους.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget