ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πιερία: Κρούσμα κορωνοϊού στην κατασκήνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας!

Μετά από διενέργεια rapid test την Τρίτη 13 Ιουλίου εντοπίστηκε θετική μία 16χρονη κατασκηνώτρια - Άμεσες ήταν οι ενέργειες από το ίδρυμα
Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε 16χρονη στην κατασκήνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Άμεσες ήταν οι ενέργειες που έγιναν από τους υπεύθυνους του κατασκηνωτικού προγράμματος μετά τον εντοπισμό του, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου, το πρόγραμμα του ΚΚΠΠΚΜ ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σάββατο 10 Ιουλίου, με πρώτο γκρουπ φιλοξενίας τα παιδιά του προγράμματος ανοικτής δομής του Κέντρου Υποστήριξης Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας και αφού προηγήθηκε από τον διευθυντή νοσηλευτικής του Φορέα, η διενέργεια rapid test στους εργαζόμενους και φιλοξενούμενους την ίδια ημέρα, με όλα τα αποτελέσματα αρνητικά.

Την τρίτη ημέρα από την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου (Τρίτη 13/7) πραγματοποιήθηκε επίσης δειγματοληπτικός έλεγχος με rapid test σε 10 από τα 31 παιδιά και στο προσωπικό της κατασκήνωσης, τα οποία ήταν επίσης όλα αρνητικά, όπως αναφέρεται.

Ωστόσο, μία νεαρή κατασκηνώτρια παραπονέθηκε, την ίδια ημέρα, για ενοχλήσεις στο λαιμό, με συνέπεια να υποβληθεί σε νέο διαγνωστικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test ) το αποτέλεσμα του οποίου προέκυψε θετικό.

Το ίδρυμα υπογραμμίζει πως «στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΚΚΠΠΚΜ, πέρα από τα σχολαστικά πρωτόκολλα που τηρούνται απαρέγκλιτα, πραγματοποιούνται θερμομετρήσεις και καταγράφονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων δυο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ). Έτσι, η συγκεκριμένη κατασκηνώτρια, τόσο κατά την πρωινή θερμομέτρηση όσο και κατά την ώρα που διενεργήθηκε το τεστ, ήταν απύρετη και δεν εμφάνισε κάποιο άλλο σύμπτωμα».

Παράλληλα ενημερώθηκε άμεσα ο διευθυντής Νοσηλευτικής, ο αντιπρόεδρος και αρχηγός της κατασκήνωσης, καθώς και η πρόεδρος του φορέα.

Στο μεταξύ το κορίτσι, απομονώθηκε από το σύνολο των κατασκηνωτών, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτιση των άμεσων επαφών της και ενημερώθηκαν τόσο οι γονείς του παιδιού που νόσησε όσο και οι γονείς των στενών επαφών της που επίσης αποχώρησαν από την κατασκήνωση, όπως προσθέτεο ο φορέας.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ειδική απολυμαντική εταιρεία και πραγματοποιήθηκε ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανσης όλων των χώρων της κατασκήνωσης.

Επιπλέον, όλα τα παιδιά που αποχώρησαν από την κατασκήνωση για τη Θεσσαλονίκη υποβλήθηκαν σε μοριακό διαγνωστικό τεστ (PCR) των οποίων τα αποτελέσματα είναι όλα αρνητικά, με μοναδική εξαίρεση το αρχικό κρούσμα, το οποίο με βάση το ιικό φορτίο, φαίνεται να νοσούσε ήδη τέσσερις ημέρες, δηλαδή νωρίτερα από την ημέρα έναρξης του κατασκηνωτικού προγράμματος, κάτι που δεν υπέδειξε το αρχικό rapid test στο οποίο υποβλήθηκε.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μάλιστα ότι η νεαρή κατασκηνώτρια που νόσησε από κορωνοϊό μετέχει εδώ και 8 χρόνια στο πρόγραμμα του Κέντρου Υποστήριξης Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας.

Αρμοδίως έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Σήμερα Τετάρτη 14/7 θα πραγματοποιηθεί εκ νέου διαγνωστικό τεστ σε όλους τους κατασκηνωτές και εργαζόμενους.

Τι είναι το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας αποτελεί μια δομή παιδικής προστασίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 6 έως 17 ετών που βιώνουν συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του πιλοτικά το 2013 και το 2017 εξελίχθηκε, οργανώθηκε και ονομάστηκε Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας, το οποίο φιλοξενεί σήμερα περίπου 70 παιδιά.

Το κατασκηνωτικό του πρόγραμμα υλοποιείται στην κατασκήνωση της Λεπτοκαρυάς Πιερίας σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η οργάνωση και η λειτουργία της κατασκήνωσης Λεπτοκαρυάς Πιερίας ανατέθηκε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας με την υπ. αριθμ. Δ11/4592/129 απόφαση που εκδόθηκε στις 14.05.2021 (Αρ. ΦΕΚ 1949).

Επιπλέον, η λειτουργία της κατασκήνωσης βασίζεται στις οδηγίες σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της διασποράς της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του Covid-19 (ΦΕΚ, τεύχος β’, αρ. 3066, 09.07.2021).
ΠΙΕΡΙΚΗ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget