ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δύο πολιτιστικά γεγονότα σημαδεύουν το επόμενο διήμερο το Φεστιβάλ Ολύμπου Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης δίνουν Κύρος Στο ΘεσμόΣυμπληρώθηκε ένας μήνας περίπου από την έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και το Κέντρο Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν χθες έναν απολογισμό του φετινού Φεστιβάλ σε έναν ιδιαίτερο χώρο στο αναψυκτήριο – εστιατόριο «Άγιος Διονύσιος» στα Πλατανάκια.Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Περικλής Χατζηγιάννης , ο οποίος ανέφερε:

Η συνέντευξη γίνεται με αφορμή το διήμερο με τις κρατικές σκηνές του φεστιβάλ Ολύμπου, το κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης που τιμούν με την παρουσία τους τον θεσμό. Αν θα με ρωτούσε κάποιος τι τίτλο θα δίναμε στη σημερινή συνέντευξη θα έλεγα : Συνέντευξη πορείας και προοπτικής .Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Χανδόλιας μίλησε όπως πάντα από καρδιάς και είπε:

Είναι θεσμικό το ζήτημα. Θεσμικό από την άποψη του πως υποστηρίζεις έναν θεσμό, το τι διαλέγεις από το ελεύθερο εμπόριο και από τον θεσμό. Θεσμικό είναι και το πρόβλημα του πως ενισχύεται ένας καλλιτεχνικός θεσμός.. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η Σοφία Μαυρίδου να είναι παρούσα. Όσοι θέλουν να χτυπήσουν την πόρτα της Μαυρίδου για το καλλιτεχνικό μέγεθος του ΟΡΦΕΟ. Το κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος προσπάθησε πολλά χρόνια τώρα μέσα από συμπληγάδες φέρνοντας πραγματικά κορυφαίους ανθρώπους της τέχνης να στελεχώσει τη δική του δυναμική και τα δικά του όνειρα στη Βόρεια Ελλάδα. Από τις πρώτες επιλογές μας φέτος είναι ένας σκηνοθέτης μπροστάρης του θεάτρου ο Βασίλης Παπαβασιλείου .

Φέτος καταφέραμε να φέρουμε εδώ την κρατική ορχήστρα και όλοι μαζί θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός με την έννοια πολλών προσεγγίσεων. Το πρώτο μέρος είναι ένα αφιέρωμα στον Μπετόβεν, ο Μπετόβεν θεωρήθηκε πρωτοπόρος του φιλελευθερισμού, έφερε νέες ιδέες και αξίες. Αύριο θα βρεθούμε μπροστά σε μια έκπληξη γιατί κάθε παράσταση ελλοχεύει και μια έκπληξη.


Δύο πολιτιστικά γεγονότα σημαδεύουν το επόμενο διήμερο το Φεστιβάλ Ολύμπου


Δύο πολιτιστικά γεγονότα σημαδεύουν το επόμενο διήμερο το Φεστιβάλ Ολύμπου


Δύο πολιτιστικά γεγονότα σημαδεύουν το επόμενο διήμερο το Φεστιβάλ Ολύμπου


Ένας απολογισμός από τον Γρ. Παπαχρήστο

Οι περισσότεροι που υπηρετούμε τον θεσμό δεν είμαστε αυτοί που εξουσιάζουν το φεστιβάλ, είναι ένα εθελοντικό φεστιβάλ και οι άνθρωποι που το στηρίζουν, δουλεύουν στον ελεύθερό τους χρόνο, και κάποιες φορές χρειάζεται να πληρώσει κανείς και από την τσέπη του.

Δεν έχει σταθερή χρηματοδότηση από το κράτος, εκτός από την Περιφέρεια που είναι η μόνη σταθερή χρηματοδότηση μέχρι σήμερα και βέβαια τελευταία εμφανίστηκαν οι ιδιώτες επιχειρηματίες που πίστεψαν το θεσμό και τελευταία ιδιώτες εκτός Πιερίας.

Φέτος κλείνω 10 χρόνια στο Φεστιβάλ. Εχω πάρα πολλές εμπειρίες να καταθέσω όταν τελειώσει αυτή η χρονιά, σ’ εσάς πρώτα. Εχω ζήσει πολλές καλές και άσχημες στιγμές αλλά δεν είναι της ώρας.

Ήρθαμε εδώ να μιλήσουμε για δύο γεγονότα που είναι στην καρδιά της εξέλιξης του προγράμματος, δύο καλλιτεχνικές σκηνές που κοσμούν και τη χώρα στον τομέα των τεχνών, πόσο μάλλον εμάς που θα τους φιλοξενήσουμε δύο συνεχόμενες μέρες.

Το πρώτο είναι το κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος που φέτος με την Ελένη σημείωσε επιτυχία όπου και αν παίχτηκε και έχει πάρα πολύ καλές κριτικές, και την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης που πλαισιώνουν δύο δικοί μας άνθρωποι.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι, ο Πάρης Τσενίκογλου, είναι από τα μέρη μας , και κάνει διεθνή καριέρα, εμφανίζεται στις πιο σπουδαίες σκηνές στην Ευρώπη, ζει στην Ευρώπη. Έτσι, έχουμε την χαρά να τον έχουμε μαζί μας και να τον τιμήσουμε, και επίσης ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, που συγκαταλέγεται μεταξύ των 3-4 διευθυντών ορχήστρας στην Ελλάδα. Αυτός θα διευθύνει την κρατική ορχήστρας σε έργα επιλεγμένα που θα είναι αφιερωμένα στα 200 χρόνια απελευθέρωσης της χώρας.

Το θέατρο πρέπει να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία από άποψη θεατών για να ακούσουν αυτά τα σπουδαία έργα και να τιμήσουμε τους δύο ανθρώπους που είναι δικοί μας. Λόγω της πανδημίας υπάρχει μία αξιόλογη συμμετοχή, βέβαια τηρεί τα μέτρα.Η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου

«Μετά από δεκαετίες δυνατής παρουσίας το Φεστιβάλ Ολύμπου, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ της Βόρειας Ελλάδας, η κορυφαία έκφραση της τέχνης και του πολιτισμού πρωταγωνιστεί και φέτος για 50η χρονιά και υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες στο κοινό και τους επισκέπτες του. Ως Περιφερειακή ενότητα Πιερίας στεκόμαστε συμπαραστάτες αυτού του σημαντικού θεσμού Διεθνής ακτινοβολίας. Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έχουμε τον πολιτισμό στις πρώτες προτεραιότητές μας γιατί με τον πολιτισμό οι κοινωνίες προοδεύουν και αναπτύσσονται. Αυτός είναι άλλωστε ο βασικός στόχος που έθεσε και ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ανάδειξη του πολιτισμικού δυναμισμού της Κ. Μακεδονίας, η ανάπτυξη ενός πολιτισμού αποτελεί για μας βασική προτεραιότητα και γι’αυτό όλοι μαζί να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε αυτόν τον θεσμό. Στο πλαίσιο αυτό, στο φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου βάζει τη σφραγίδα και το κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας με την εξαιρετική Πρόεδρό του Άννα Μυκωνίου και φιλοξενούνται δύο από τα αξιολογότερα καλλιτεχνικά σχήματα, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στην Κρατική Ορχήστρα, έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους, τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και τον Σολίστ Πάρη Τσενίκογλου. Οι παραπάνω κορυφαίοι καλλιτεχνικοί φορείς θα παρουσιάσουν εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό , τροφοδοτούν το καλλιτεχνικό πνεύμα και καλλιεργούν συνθήκες ψυχαγωγίας για τους πολίτες της Πιερίας και τους επισκέπτες μέσω της εξοικείωσής τους με ποιοτικές μορφές τέχνης.

Είμαι βέβαιη ότι οι παραγωγές της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Θεάτρου θα γοητεύσουν, θα συγκινήσουν, θα ψυχαγωγήσουν τους θεατές, ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι μας στη σκιά του φωτοδότη Ολύμπου. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστο για την εξαιρετική μέχρι τώρα συνεργασία μας αλλά και τη μελλοντική, καθώς επίσης και την Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου για τη φετινή αυτή συνδιοργάνωση σ’ αυτά τα δρώμενα του τελευταίου διημέρου του Ιουλίου, 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. Έτσι προχωράμε μαζί με την κυρία Μυκωνίου, τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Γρηγόρη Παπαχρήστο, και φυσικά όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την υλοποίηση του οράματός μας να αναδειχτούν οι διαχρονικές αξίες του πολιτισμού και το Φεστιβάλ Ολύμπου να συμβάλλει στην πολιτισμική ανάπτυξη της Πιερίας και ευρύτερα της περιοχής».

Η φιλοξενία προς τους δημοσιογράφους υπήρξε θερμή και ο πρόεδρος με αβρότητα απευθύνθηκε στους εκπροσώπους του τύπου που στηρίζουν το θεσμό.

Ο επόμενος μήνας από καλλιτεχνική άποψη παρουσιάζει ενδιαφέρον και καιρού επιτρέποντος το φετινό φεστιβάλ αναμένεται να κλείσει καλά παρά τα δεινά της πανδημίας.ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget